Απόλλων Λάρισας

Χρήσιμα συμπεράσματα στη φιλική ήττα από τον Ηρακλή

Την ήττα από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 2 – 1 γνώρισε ο Απόλλωνας Λάρισας σε φιλικό προετοιμασίας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Απόλλωνας δέχθηκε δύο τέρματα κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ πίεζε τον Ηρακλή στο δικό του μισό. Οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης με τα δύο υπέρ τους τέρματα είχαν αυτοπεποίθεση στο παιχνίδι τους και ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με το σκηνικό να αλλάζει στην επανάληψη.

Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο των Χατζή και Λίταινα στον άξονα του Απόλλωνα, οι «κυανόλυεκοι» του Βαγγέλη Μόρα ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και μετουσίωσαν την εδαφική τους υπεροχή σε γκολ με τον Ανδρέα Σταματή στο 64′, έπειτα από ένα πεντάλεπτο στο οποίο ο Απόλλωνας είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.

Ο Ηρακλής κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να πετύχει το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Την στιγμή όπου ο Απόλλωνας κυκλοφορούσε την μπάλα και έμοιαζε να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την εστία του Βελλίδη, ο Ηρακλής στην αντεπίθεση βρήκε δίχτυα.

Ήταν το 10ο λεπτό όταν ο Μαουσάκης βρήκε κενό στην δεξιά άμυνα του Απόλλωνα και αναπτύχθηκε ταχύτατα και με πάσα βρήκε τον Τζουπιτάνα στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ κέρδισε τον Μέλι για το 0 – 1.

Ο Ηρακλής βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 18′ αυτήν την φορά ο Άλεξιτς έγινε δέκτης της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο πλασέ κέρδισε και πάλι τον Μέλι για το 0 – 2 του Ηρακλή.

Ο Απόλλωνας στο 22′ είχε την ευκαιρία να μειώσει στο στορ όταν ο Ματίας Ντ’ Αγκοστίνο ελίχθηκε ωραία στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά και με διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ ανάγκασε τον Μάρκο Βελλίδη να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 44′ ο Φυτόπουλος είχει δοκάρι για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης ανέβηκε με την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Δημήτρη Φυτόπουλο μέσα στη περιοχή και αριστερά. Αυτός μετά από μια «κοφτή» ντρίμπλα και με διαγώνιο πλασέ «κρέμασε» τον Βελλίδη, που για καλή του τύχη είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή. Το 0 – 2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος και στο 63′ ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου έπειτα από συνεργασία των δύο αρχηγών, Σκούπρα και Χατζή, με τον τελευταίο με κεφαλιά να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. Αυτήν η φάση ήταν η προειδοποιητική βολή του Απόλλωνα μιας και στο επόμενο λεπτό ο Ανδρέας Σταματής βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη τον οποίο και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή και στην επαναφορά σε κενή εστία ο ίδιος παίκτης πλάσαρε για το 1 – 2.

Στο 66′ ο Απόλλωνας είχε νέα διπλή χαμένη ευκαιρία. Αρχικά ο προωθημένος Αυλωνίτης με μια σέντρα σουτ ανάγκασε τον Βελλίδη να απομακρύνει σε κόρνερ. Κόρνερ από το οποίο εκτέλεσε ο Σισοκό και ο Ντ’ Αγκοστίνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, απειλώντας εκ νέου την εστία του «Γηραιού».

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Απόλλωνας από στατική φάση ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Ηρακλή, το οποίο αρνήθηκε ο κ. Μπουρουζίκας, με τον Κώστα Χατζή στην εξέλιξη της φάσης έχοντας αρκετά σώματα μπροστά του, να πλασάρει χωρίς να βρει στόχο, με το 1 – 2 να παραμένει έως το φινάλε.

Οι Συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί (60′ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης (60′ Κλιγγόπουλος), Φουρκιώτης, Σκούπρας (85′ Ποτόσογλου), Αυλωνίτης (85′ Σκύφτας), Χαλάτσης (46′ Χατζής), Φυτόπουλος, Ζιάκας (46′ Σταματής), Ντ’ Αγκοστίνο (77′ Πελτέκης), Μπουλγκέροφ (46′ Λίταινας), Μπεκιρίδης (26′ Σισοκό).

Ηρακλής (Κώστας Γεωργιάδης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Χρουσιέλ (62′ Κωστούλας), Παπαστεριανός Αγγ., Δόρης (62′ Παπαστεραινός Εμμ.), Πατράλης (85′ Σίλβα), Μανουσάκης (85′ Κραγιόπουλος), Τζουμπιτάνα (Τότσκα), Ματίας Τόμας, Άλεξιτς (62′ Κουντουριώτης).

Διαιτητική Τριπλέτα
Μπουρουζίκας, Μίχος, Βαλιώτης.

Πηγή: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις