ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ (φώτο)

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 22», στη Χάλκη. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, ένα Διεθνές Φεστιβάλ χορού που οργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης, τον Μ.Ε.Σ. Συκουρίου και τον Π.Σ. Πυργετού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Τεμπών. Στο Φεστιβάλ αυτό θα φιλοξενήθηκαν χορευτικές ομάδες από την Πολωνία, την Κύπρο και τη Χιλή. Δόθηκε η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και γνωριμίας με τις χώρες αυτές και τον πολιτισμό τους.

 

Τη δεύτερη μέρα μπροστά σε πρωτόγνωρα πολυπληθές κοινό εμφανίστηκε η Γωγώ Τσαμπά και η ορχήστρα της σε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. Πριν από την εμφάνιση της όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κιλελέρ χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Τις εκδηλώσεις χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλλης. Παρόντες στις εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Ι. Πινάκα, Αν. Ρεντζιάς, Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης, Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη και Π. Νταής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελ. Ζωιοπούλου, Σ. Καλέτσιος, Ι. Κουκούτσης, Χ. Χατζούλης, Ι. Ζαχαριάς, Γ. Ακριβούλης, Αθ. Μανδάλης, Θ. Νανούλης, και Β. Χατζούλης, ο Πρόεδρος, επικεφαλής αντιπροσωπείας, της Κοινότητας Πισσουρίου της Κύπρου Λ. Λαζάρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας Ν. Αυγουστής, ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΤΚ Χάλκης Β. Κωστούλης, Ελ. Κορδοκλάς, Σ. Λαδοπούλου, Απ. Καλογιάννης και Ασ. Τσινούλη, προέδροι και μέλη ΤΚ του Δήμου Κιλελέρ και ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Αθ. Παλιοβάιος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες