ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίος “σόουμαν” της πίστας, των γηπέδων αλλά και του καφέ – Ο μάνατζερ, η δικαίωση και το μυστικό χρόνων (φωτο)

Είναι πασίγνωστος σχεδόν σε όλους τους Λαρισαίους, στους περισσότερους από την «θητεία» του στις πίστες των νυχτερινών κέντρων της πόλης μας και όχι μόνο, αλλά οι παλιότεροι τον θυμούνται και ως «αστέρι» των γηπέδων, αφού έπαιζε μπάλα και μάλιστα καλή, στα χρόνια της νεότητάς του.

Άλλωστε οι δυο μεγάλες του αγάπες ήταν πάντα το τραγούδι και το ποδόσφαιρο, αλλά τα τελευταία χρόνια εισέβαλε δυναμικά και στον χώρο της εστίασης αποκτώντας κατάστημα γνωστής αλυσίδας café.

Σ’ αυτό το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το Γιάννη ΜΙκερτζη στον οποίον αναφερόμαστε, τραγούδι- ποδόσφαιρο- «cafe», στάθηκε ο φίλος του, Τάκης Μιχούλης, αναρτώντας ένα πολύ όμορφο κείμενο για εκείνον, το όποιο τον συγκίνησε πολύ.

Δείτε το κείμενο για τον αγαπημένο των Λαρισαίων, στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης, για χρόνια, Γιάννη Μικερτζή:

«Είπα να κάνω ένα δώρο έκπληξη τόσο σε σας φίλοι μου όσο και στον ίδιο τον καλεσμένο μου που μας συνδέει μια φιλία που κρατάει πάνω από 35 χρόνια και διατηρείται ακόμα.

Ήταν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν γνώρισα ένα 14χρονο παιδί πηγαίνοντας να δω έναν αγώνα στο βοηθητικό του Αλκαζάρ.

Ένα αδύνατο αλλά με καλά σωματικά προσόντα παιδί που έκανε τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο ρο αγωνιζόμενος με την ομάδα της γειτονιάς του τον Ιπποκράτη.

Ο προπονητής του τον έβαλε για μισή ώρα σαν αλλαγή. Εγώ λίγο γνώστης του αθλήματος είχα προβλέψει ότι θα κάνει καριέρα γιατί διαπίστωσα ότι ήξερε καλή μπαλιτσα που ελεγε και ο συγχωρεμενος Νίκος Αλέφαντος.

Μεγαλωνοντας καί με κάποιο καλό προπονητή θα βελτίωνε τις ατέλειες και θα γινόταν πρώτο ονομα.

Λίγα χρόνια αργότερα τον απέκτησε ο Τοξότης που τότε ήταν στη Δ εθνική.

Ήταν ένα πολύ καλο σκαλοπάτι και γω το χάρη κα γιατί ειδα ότι δεν έκανα λάθος στην πρόβλεψη.

Ο Τοξότης ήταν μια νοικοκυρεμενη και μεγάλη ομαδα για τα Λάρισινα δεδομένα και ήταν μια καλή ευκαιρία να βελτιώσει τις ατέλειες γιατι ήταν μια ερασιτεχνική με επαγγελματική νοοτροπία ομάδα.

Ταυτόχρονα είχε καταλάβει και ο ιδιος ότι είχε έφεση και στο τραγούδι και δειλά δειλά άρχισε να την ξεδιπλώνει πρωτα στους συμπαίχτες του αφου σε κάθε ταξίδι του Τοξοτη τραγουδούσε στο πούλμαν και γινόταν χαμός.

Ο ίδιος κάποτε μου εξομολογήθηκε πως ο συμπαιχτης του Βαγγέλης Τσότσας ήταν αυτός που τον παρωτρυνε να ασχοληθεί σοβαρά και τον πίε σε να τραγουδήσει σε μια εκδήλωση στο Δομένικο. Αργότερα έκανε και μαθήματα μουσικής και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις φωνητικές του χορδές.

Έτσι νεαρός και …ωραίος άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στις Λαρισινες πίστες.

Εγώ αφού είχα μάθει ότι τραγουδούσε στο “Ζυγό” επί της Φαρσάλων πήγα να τον ακούσω μαζί με κάποιο φίλο και συνάδελφο από τη Βέροια που ήταν και καλλιτεχνικός μάνατζερ και ειδικός στα ταλέντα… του τραγουδιού.

Ο Μικερτζης εκείνη την ώρα ήταν στην πίστα και τραγουδούσε. Μας καλωσόρισε απο μικροφωνου και μεις…. καθησαμε σε ένα τραπέζι μακριά από την πίστα.

Ο φίλος μου μάνατζερ, μου είπε καλά λόγια για τη φωνή του και προέβλεψε ότι θα κάνει… πάτα γο στις πίστες.

Αυτό εγω δεν το είπα και δεν το εγραψα ποτε και σήμερα το βγάζω για πρώτη φορά στον….αέρα και τώρα θα το μάθει και ο ίδιος!!!

Μοιραία φτάνοντας κάπου στα τριάντα το ποδό σφαιρο εγινε μια ευχάριστη αναμνηση για αυτόν και….τα δίνει όλα για το τραγούδι εμφανιζόμενος αρχικά στα περισσότερα κέντρα της Λάρισας γνω ρίζοντας βέβαια την αποθέωση και στη συνέχεια το όνομα του γίνεται γνωστό σε όλη την Ελλάδα και άρχισε τις εμφανίσεις του ανά το πανελλήνιο ενω ήδη είχε κανει την εμφάνιση του και στη δι σκογραφία.

Το…”καί με παίζεις με τα μάτια” το κάνει σουξέ το 92 και το τραγουδάνε σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν η απογείωση της καριέρας του και το μέλλον διαφαινονταν υπερλαμπρο.

Τότε με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο μάνατζερ και μου είπε ” σου είπα ότι ο πιτσιρικάς θα κάνει μεγάλες καταστάσεις….” και φυσικά δικαιώθηκε.

Όμως η πανδημία ηταν η βασικότερη αιτία να βά λει απότομα τέρμα στη καριέρα του στο τραγούδι και να ανακαλύψει νέους ορίζοντες και τρόπους εξασφάλισης τα προς το ζειν.

Έκανε άνοιγμα στον τομέα της εστιασης και τώρα είναι συνεταιρος σε αλυσίδα καταστημάτων καφέ De – Tox και από ότι μαθαίνω και κει τα πάει περί φημα..

Το ποδόσφαιρο όμως ηταν η δευτερη μεγαλη του αγάπη και όποτε βρίσκει χρόνο προπονείται με τους παλαίμαχους ερασιτέχνες της ΕΠΣ Λάρισας».

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες