ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτός είναι ο κούκλος Λαρισαίος τενόρος που φιγουράρει ψηλά στις προτάσεις για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision (φωτο – βίντεο)

Κάθε χρόνο οι προτάσεις για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διεθνή διαγωνισμό της Eurovision πέφτουν σαν… βροχή, η μία μετά την άλλη. Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ έχοντας πετύχει εξαιρετική πορεία με τις δύο θέσεις εντός τελικής δεκάδας, δείχνει πρόθυμη να βάλει τα δυνατά της και φέτος για μια ακόμη καλύτερη απόδοση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να επαναφέρει την αίγλη του διαγωνισμού στη χώρα.

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον επόμενο διαγωνισμό, οι υποψήφιοι εκπρόσωποι συζητιούνται όλο και περισσότερο με το φανατικό κοινό να τους περνά κυριολεκτικά από κόσκινο. Αλήθεια, τι εντύπωση θα δημιουργούσε η είδηση πως ο Λαρισαίος τενόρος Βασίλης Κούρτης θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στην Αγγλία;

Αυτή, λοιπόν, την εντελώς διαφορετική πρόταση -από τις έως τώρα ελληνικές συμμετοχές- ανέδειξε μεταξύ άλλων η ομάδα του eurovisionfun. Μάλιστα, πραγματοποιώντας δημοσκόπηση με τις δέκα προτάσεις της (ανάμεσα στις οποίες φιγουράρει και το όνομα της Tamta αλλά της και Τάνιας Μπρεάζου) προς την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση για τον ερχόμενο διαγωνισμό, ο Βασίλης Κούρτης ήρθε εύκολα δεύτερος σε σειρά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του poll διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Melissa Mantzoukis 24,16%
  2. Βασίλης Κούρτης 17,39%
  3. Tamta 15,12%
  4. Τάνια Μπρεάζου 10,75%
  5. Leon of Athens 10,44%
  6. Αντωνία Καούρη 10,22%
  7. Γιάννης Τεργιάκης 5,08%
  8. Yannis Philippakis 4,30%
  9. Nafsica 1,52%
  10. Johan Papaconstantino 1,02%

Επισημαίνεται πως στη δημοσκόπηση συνέβαλαν με την ψήφο τους 2.612 άνθρωποι, 1.382 από την Ελλάδα και 1.230 από το εξωτερικό. Ο Βασίλης Κούρτης τερμάτισε πρώτος σε ψήφους του εσωτερικού, ενώ να σημειωθεί πως και ο ίδιος προώθησε τη δημοσκόπηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, στοιχείο που μαρτυρά στην πραγματικότητα το από πλευράς ενδιαφέρον του για αποστολή τραγουδιού στην ΕΡΤ και γιατί όχι, αν όλα πάνε καλά, εκπροσώπηση στην Αγγλία.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Κούρτη…

Είναι μόλις 28 ετών και γέννημα θρέμμα της Λάρισας. Από την ηλικία των 12 ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό τραγούδι μαθητεύοντας δίπλα στη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου, ενώ παράλληλα διδάχθηκε και μαθήματα πιάνου. Το 2013 επισκέφθηκε το Μιλάνο της Ιταλίας για να παρακολουθήσει master class στο κλασικό τραγούδι, με τον ίδιο συμπληρώνοντας τα 19 του χρόνια να ταξιδεύει στο Λονδίνο για περαιτέρω μουσικές σπουδές.

Εκεί, δίπλα σε καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες, συμμετείχε σε μαθήματα υποκριτικής, φωνητικής αλλά και χορού. Ένα χρόνο αργότερα προχώρησε σε σπουδές στο μουσικό θέατρο στα “Arts Educational Schools London”.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, όπως επίσης με την Ορχήστρα Camerata “Armonia Atenea” στο “The Beatles Tribute Project”, καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Μέχρι πρότινος διετέλεσε τρεις παραγωγές: “West Side Story” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), “Ερωτόκριτος” στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και το πρωτότυπο μιούζικαλ “Moby Dick” στο Θέατρο Παλλάς, στο οποίο και πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020).

Σπουδαίο σταθμό στην έως τώρα καλλιτεχνική του πορεία συνιστά η συνεργασία του με τον γνωστό ανά την υφήλιο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Μαζί του ολοκλήρωσε δύο καλοκαιρινές περιοδείες (2020-2021) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Grande Amore (συμμετοχή Ιταλίας στη Eurovision 2015): Μάριος Φραγκούλης και Βασίλης Κουρτής

Προσφάτως κυκλοφόρησε μια διασκευή του “Guns for Hire”, που πρωτοερμήνευσε ο Woodkid. Το τραγούδι ήταν soundtrack για την σειρά του Netflix “Arcane”. Φιλοδοξία του είναι να παίξει στο West End και στο Broadway, αιτία που τον οδήγησε εξάλλου πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε πριν μερικούς μήνες στο Mega καλημέρα

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση, αφού ουδέποτε η χώρα μας δεν έστειλε αντίστοιχο εκπρόσωπο εμπνευσμένο από το χώρο της όπερας. Με τις απίστευτες μουσικές και θεατρικές σπουδές ο Λαρισαίος τενόρος φαίνεται να διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που θα τον καθιστούσαν ικανό να πετύχει κάτι σπουδαίο στη σκηνή της Eurovision. Σύμφωνα πάντως με το eurovisionfun, ο Βασίλης Κούρτης ανήκει μαζί με Leon of Athens, Melissa Mantzoukis και Αντωνία Καούρη στους τέσσερις που μόλις ανοίξουν οι διαδικασίες από την ΕΡΤ θα καταθέσουν τραγούδι.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν… Πολύ πιθανό η επόμενη Eurovision να φέρει… άρωμα Λάρισας!

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες