ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μύθος του ποταμού Πηνειού… ξαναζωντάνεψε στη Λάρισα – Πλήθος κόσμου ξεναγήθηκε στην εικαστική έκθεση (φώτο – βίντεο)

Στα χνάρια του Μύθου του ποταμού Πηνειού, ο οποίος… ξαναζωντάνεψε στη Λάρισα, βρέθηκαν απόψε το βράδυ της Δευτέρας δεκάδες Λαρισαίοι που παρέστησαν στην ξενάγηση της εικαστικής έκθεσης “Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου” από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του πρότζεκτ Βασίλη Καραμπάτσα, στην ισόγεια αίθουσα του Μύλου του Παππά.

Το ελληνοϊταλικό εικαστικό πρότζεκτ επιμελήθηκε ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Piazza σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και ο κατάλογος που περιγράφει όλες τις εικαστικές δράσεις.

Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου

Ο Πηνειός είναι η ομώνυμη θεότητα του Πηνειού ποταμού που εκβάλλει στη Θεσσαλία. Σε αυτή τη θεότητα αποδίδεται η πατρότητα της Δάφνης και σύμφωνα με την εκδοχή του μύθου, ο θεός μεταμορφώνει την κόρη του σε φυτό δάφνης για να τη σώσει από τον Απόλλωνα.

Στην έκθεση αυτή οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, Έλληνες και Ιταλοί, περιγράφουν τη σχέση τους με το ποτάμι μέσα από μια ανάγνωση του μύθου άρρηκτα συνδεδεμένη με την σημερινή κοινωνία, κάνοντας αναφορές στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα νέα μέσα, απομακρύνοντάς τον από την ρομαντική και κλασική εκδοχή, έτσι ώστε να αναλάβει τον ρόλο του ιδρυτικού στοιχείου της ταυτότητας της Πόλης και της αρχής έμπνευσης ενός σύγχρονου οράματος της ύπαρξής μας.

Τα έργα που εκτίθενται, ενωμένα με την ίδια δημιουργική ένταση, διερευνούν την ικανότητα του ποταμού να είναι μηχανή και όργανο διατροφής για την ψυχή και το σώμα, αντιπροσωπεύοντας την ιδέα της αέναης ροής που φέρνει μαζί της αναμνήσεις, ζωή, ιδέες, αγάπη. Υπαρξιακά δράματα και αναπόφευκτες αναγεννήσεις.

Δείτε τι δήλωσε στο onlarissa.gr o καλλιτεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ Βασίλης Καραμπάτσας:

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση:

Φώτο – βίντεο: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες