ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επεισοδιακή και κατά πλειοψηφία η ονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε «Αλέξανδρος Μπατζανούλης»

Απρόσμενη τροπή έλαβε το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, η πρόταση της δημοτικής αρχής να ονομαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο σε «Αλέξανδρος Μπατζανούλης», τιμώντας τη μνήμη του αειμνήστου αντιδημάρχου για την προσφορά του στα κοινά.

Αν και στην πλειοψηφία του χρόνου συζήτησης του θέματος επικρατούσε ομοθυμία και όλα έδειχναν πως το θέμα θα περνούσε ομόφωνα (με τον κ. Κρίκκη να ψηφίζει λευκό), όπως συμβαίνει απαρεγκλίτως σε τέτοιες περιπτώσεις από το 2005, τελικά αυτό πέρασε κατά πλειοψηφία και με αρκετή ένταση!

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μάριος Ξηρομερίτης στην τοποθέτησή του ζήτησε να συσταθεί επιτροπή πρώτα η οποία θα εξετάσει και άλλα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και έχουν προσφέρει στα κοινά και μετά να έλθει ξανά η πρόταση στο συμβούλιο. Μάλιστα, την ώρα της ψηφοφορίας παρά τις εκκλήσεις του προέδρου του σώματος κ. Τάχου, επέμεινε στη στάση του, ενώ αρνήθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα ώστε η απόφαση να καταγραφεί ως ομόφωνη! «Η στάση σας αμφισβητεί τον ίδιο το δήμαρχο» σχολίασε ο κ. Καλογιάννης, με τον κ. Ξηρομερίτη να απαντά «το μέτρο είστε εσείς κ. Δήμαρχε τώρα; Μας εκπλήσσετε…»

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΪΟΥΛΗ

Νωρίτερα, το κλίμα ανέβηκε κατακόρυφα όταν ο λόγος δόθηκε και στον επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» και πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βαϊούλης (σ.σ. απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της Αλέξανδρος Νάρης), ο οποίος τόνισε πως τιμά τον Αλέξη Μπατζανούλη, αλλά κατήγγειλε πως πρόκειται για «πολιτική απόφαση του δημάρχου, … Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η τεράστια αντιδικία που είχε με τον αείμνηστο Αλέξη Μπατζανούλη και τώρα προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά του χώρου εκείνου…»

«Όσα ακουστήκαν αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας σε μία προσπάθεια να πυροδοτηθεί ένα κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο. Το συμβούλιο δε λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση… Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. είναι συνέχεια ομόφωνων αποφάσεων από το 2005 και μετά όπου τιμήθηκαν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι» απάντησε ο κ. Καλογιάννης.

Η ΠΡΟΤΕΡΗ… ΟΜΟΘΥΜΙΑ

Νωρίτερα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου τόνισε μεταξύ άλλων πως κανείς δεν αμφιβάλει για την προσφορά του αείμνηστου Αλέξη Μπατζανούλη, υπενθυμίζοντας όμως πως η δημοτική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε επί αντιδημαρχίας του κ. Μιχάλη Τσακίρη επί προηγούμενης δημοτικής αρχής. Πρέπει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δημιουργηθεί έτσι ώστε να δει κι άλλους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή και έχουν προσφέρει στην πόλη.

Ο κ. Καλογιάννης αποδέχθηκε την πρόταση της κ. Καραλαριώτου για τη σύσταση της σχετικής επιτροπής.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης μίλησε για «ευαίσθητα θέματα που χρειάζονται ευρύτερη αποδοχή, εκτίμηση και ομοφωνία» και δήλωσε πως η παράταξή του θα ψηφίσει λευκό.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» Παναγιώτης Γούλας ζήτησε επίσης διεύρυνση αυτής της διαδικασίας ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες προσωπικότητες, προσθέτοντας πως είναι θετικός στην πρόταση για τον Αλέξη Μπατζανούλη.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ορμής Ανανέωσης» Αλέξανδρος Λώλος, σημείωσε πως πρέπει να τιμηθεί και να δοθεί το όνομά του Αλέξη Μπατζανούλη στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Εν τέλει λέχθηκε πως υπάρχει ανενεργή επιτροπή η οποία θα ενεργοποιηθεί υπό την επίβλεψη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχου.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες