ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά – Κατάθεση στεφάνων και πορεία μνήμης στους δρόμους της πόλης (φωτό – βίντεο)

Συγκέντρωση και πορεία μνήμης και τιμής έλαβαν χώρα χθες το πρωί της Τετάρτης 1 Μαΐου στη Λάρισα, ημέρα που έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και που διαχρονικά τιμώνται οι αγώνες της εργατικής τάξης για δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στην πόλη μας οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν συγκέντρωση εκπροσώπων των τοπικών αρχών και βουλευτών, φορέων, συλλόγων και σωματείων και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία στις πλατείες Ρήγα Φερραίου (πρώην Νομαρχίας) και Τάκη Γαργαλιάνου, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με σημείο αφετηρίας την Κεντρική πλατεία.

«Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Αξίζουμε ως χώρα, αξίζουμε ως πολίτες πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία ζούμε σήμερα. Αξίζουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα κράτος δικαίου πραγματικά με δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία. Στις 9 Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα δείξει την πόρτα εξόδου στις πολιτικές της ανισότητας και της αδιαφάνειας», δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βασίλης Κόκκαλης.

«Δυνατό μήνυμα αγώνα σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση όλου του κόσμου, οι αγώνες της Θεσσαλίας για να “ξε-βουλιάξουμε”», δήλωσε η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη. «Υψώνουμε και δυναμώνουμε τη φωνή μας και λέμε ότι υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου και τις κατακτήσεις. Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, τους παραδοσιακούς μας παραγωγούς, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αστεγία, τους ανθρώπους που βρίσκονται στον περιθώριο και τη φτώχεια. Μόνο έτσι μπορεί να πραγματωθεί η δημοκρατία, όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην πρώτη γραμμή με την ελπίδα, την αγωνία, αλλά και τον αγώνα μπροστά κι εμείς ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί».

Δείτε φωτογραφίες από τις καταθέσεις στεφάνων:

Πορεία μνήμης στους δρόμους της Λάρισας

Πλήθος Λαρισαίων συγκεντρώθηκε στην Κεντρική πλατεία, από την οποία ξεκίνησε πορεία, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα για πιο δίκαιες αμοιβές, συνθήκες και ωράρια εργασίας, αλλά και συνθήματα που αφορούσαν στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Συνεχίζουμε να πορευόμαστε στον δρόμο που χάραξαν οι ήρωες της εργατικής τάξης από το Σικάγο ως την Καισαριανή τον Μάη του ’36 μέχρι και σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας, πριν την έναρξη της πορείας.

«Η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που μέσα από τη διαχρονική τους πάλη προσπαθούν να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και να διατηρήσουν και διευρύνουν κατακτήσεις. Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στον βωμό της υπεράσπισης των κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες