ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε εννέα περιοχές της χώρας την Πέμπτη – Απαγόρευση εισόδου σε εθνικούς δρυμούς και δάση

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται την Πέμπτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι περιοχές αυτές είναι: η Αττική, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Κρήτη, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

Διαβάστε επίσης: Η τραγωδία που συντάραξε την Ελλάδα το 1994 – Το ελικόπτερο που έπεσε και οι 10 νεκροί δασοκομάντος

Παράλληλα, στις εννέα αυτές περιοχές θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

«Τονίζουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ραφαέλα Τζίμα.

«Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή», κατέληξε η κυρία Τζίμα.

Πάνω από 250 πυρκαγιές σε μια εβδομάδα

Συνολικά 264 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανέφερε, η ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής πρόσθεσε ότι «οι περισσότερες από αυτές, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο και κυρίως εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Επιπλέον το ίδιο χρονικό διάστημα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 687 αστικές πυρκαγιές και 585 παροχές βοηθείας, ενώ μετά την εκδήλωση ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων την περασμένη Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς, το κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις