ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία η ημερίδα «Ασφαλείς Καλοκαιρινές Διακοπές- Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» στο Φρούριο

Το Σάββατο 18.06.2022 στον πολυχώρο εστίασης “ΦΡΟΥΡΙΟ”, στο λόφο του Φρουρίου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική Ημερίδα “Ασφαλείς Καλοκαιρινές Διακοπές- Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων”. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το κολυμβητικό κέντρο “Ποσειδώνας”.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών της RTI- Rescue Training International, κ. Ιωάννης Μπέκιος και κ. Ιωάννης Νικολάου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και κηδεμόνων των μικρών κολυμβητών, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού από ασθένεια ή ατύχημα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την ορθή διαχείριση επειγόντων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης βάσει των διεθνώς ανανεωμένων πρωτοκόλλων πρώτων βοηθειών όπως ο πνιγμός, η αναφυλαξία, η θερμοπληξία, τα εγκαύματα, το τσίμπημα μέδουσας, το τσίμπημα αχινού, το δάγκωμα φιδιού, το τσίμπημα σκορπιού, το τσίμπημα μέλισσας, κ.α.

Μετά το τέλος της παρουσίασης οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών της RTI κ. Ιωάννης Μπέκιος και κ. Ιωάννης Νικολάου απάντησαν στις ερωτήσεις που έθεσε το κοινό.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παιδαγωγοί ειδικευμένοι στο δημιουργικό παιχνίδι ανέλαβαν την απασχόληση των μικρών καλεσμένων γεμίζοντας τον χρόνο τους με αξέχαστες εμπειρίες μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες (παιδικό εργαστήρι Babaloon).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες