ΛΑΡΙΣΑ

Στη συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Α’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, καθώς και δημάρχων και εκπροσώπων δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

«Αν και δεν έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο δήμο μας Ποντιακή Κοινότητα, από την πρώτη στιγμή, που δημιουργήθηκε το δίκτυο πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες με σκοπό τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους κατά του Ποντιακού Ελληνισμού, αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια και συμμετέχουμε ενεργά», δηλώνει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

«Ως δημοτική Αρχή, έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την ιστορική λήθη. Είναι ιστορική μας ευθύνη να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποκατάσταση της αλήθειας. Η διεθνής αναγνώριση δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής, αλλά και χρέος ιστορικό, μα πάνω από όλα ανθρώπινο», προσθέτει ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες