ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στο ΓΕΛ Νίκαιας (φωτό)

Η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων με περιεχόμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και των μαθητριών του ΓΕΛ Νίκαιας ολοκληρώθηκε την Τρίτη 24/4/2024 με την ημερίδα την οποία συνδιοργάνωσε το σχολείο σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και τη ΔΥΠΑ-ΕΠ ΑΣ Θεσσαλίας.

Οι εισηγήσεις κάλυψαν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και θεματικών ενοτήτων.

Αρχικά, η δρ Δήμητρα Παπαστεργίου, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ, παρουσίασε στους μαθητές τα κριτήρια που ισχύουν για την επιλογή του επαγγέλματος. Εν συνεχεία, ο Αχιλλέας Βαϊόπουλος, Ψυχολόγος-Εργασιακός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας. Τέλος, η Κέλλυ Γεροστέργιου, Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, παρουσίασε τη διέξοδο που προφέρουν σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου οι σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, όπου οι μαθητευόμενοι σπουδάζουν και εργάζονται αμειβόμενοι. Τις σχολές παρουσίασε αναλυτικότερα ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ, Δημήτρης Δαλαμπύρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες μαθητείας στις σχολές αυτές, που είναι εξοπλισμένες με άρτιο τρόπο, ώστε να διευκολύνουν την ουσιαστική και αποδοτική μάθηση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Μαντώ Νάρη και Βάσω Παπαδοπούλου, καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός του ΓΕΛ Νίκαιας Χαρά Ανδρεάδη.

Η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Νίκαιας ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση και με τους οποίους ανανέωσε τη συνεργασία για την επόμενη χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες