ΛΑΡΙΣΑ

Βραβείο «Best City Award 2022» στο δήμο Φαρσάλων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μακροπρόθεσμων δράσεων για την ενέργεια και το κλίμα

Σημαντική διάκριση κατέγραψε ο δήμος Φαρσάλων ο οποίος βραβεύτηκε στα «Best City Awards 2022», στην κατηγορία «κλιματική αλλαγή» για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μακροπρόθεσμων δράσεων για την ενέργεια και το κλίμα.

Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν οι δήμοι Αθηναίων, Χάλκης και Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Η διάκριση αυτή είναι η επιβράβευση μίας συνολικής και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια με δράσεις για την ενέργεια και το κλίμα.

Από τα καταστροφικά φαινόμενα του «Ιανού» που μας έπληξαν το φθινόπωρο του 2020, αντιληφθήκαμε ότι η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και απαιτείται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών.

Έτσι, προχωρήσαμε σ’ αυτό τον σχεδιασμό που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό σκοπό τη μετάβαση προς την ανθρακική ουδετερότητα.

Δεν αντιμετωπίζουμε όμως την κλιματική αλλαγή μόνο ως πρόβλημα, αλλά και ως μια ευκαιρία να επιλυθούν μακροχρόνια προβλήματα, να υλοποιηθούν έργα υποδομής με αντίκτυπο σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε εθνικό, όπως η κατασκευή τριών φραγμάτων σε Σκοπιά, Δίλοφο και Ναρθάκι.

Ο δήμος μας, πέρα από το στόχο μείωσης του ανθρακικού του αποτυπώματος του, προτίθεται να υλοποιήσει σχετικές δράσεις ώστε να αυξήσει την ανθεκτικότητα του μέσω της προσαρμογής του στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τις υπηρεσίες του δήμου και όλους όσους εργάζονται με όραμα το μεγάλο στόχο της αειφορίας και της «πράσινης «ανάπτυξης της επαρχίας Φαρσάλων».

Σημειώνεται τέλος πως τα Best City Awards 2022 διοργανώθηκε φέτος για 5η χρονιά από τη Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες