ΛΑΡΙΣΑ

ΕΣΠΕΛ: “Παραμετροποίηση κριτηρίων μεταθέσεων”

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) αναφερει ατ εξής:

Κατόπιν εκδόσεως του σχετικού, που αποτελεί απόφαση περί «Καθορισμού Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των ΕνόπλωνΔυνάμεων – Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στιςτοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών τω νΕνόπλων Δυνάμεων»,η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας–ΕΣΠΕΛ προέβη στην εμπεριστατωμένη μελέτη της, εξετάζοντας την αντικειμενικότητα εφαρμογής της.

Συγκεκριμένα οι σημαντικότερες διαπιστώσεις – παραλήψεις οι οποίεςκαταγράφηκαν,αναλύονταιπαρακάτω:

α. Σύμφωνα με την παράγραφο Β. 1 (Οικογενειακή Κατάσταση -Τέκνα) του Παραρτήματος «Α», εξαιρούνται της μοριοδότησης τα διαζευγμένα (μετάαπό γάμο που προέκυψαν τέκνα) Στελέχη, παρά το γεγονός ότι ασκούν γονικήμέριμνακαισυνεισφέρουνστιςανάγκεςανατροφήςτωντέκνωντους.

β. Σύμφωναμε την παράγραφο2 της Προσθήκης«1»τουΠαραρτήματος«Α»,τα Στελέχη που υπηρετούνσεΜονάδεςΕκστρατείαςλαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση για κάθε μήνα, ανάλογα με το βαθμό ετοιμότηταςτης Μονάδας τους, χωρίς να υφίσταται ανάλογη πρόβλεψη για τα Στελέχη πουυπηρετούν σεΑνεξ.ΥπομονάδεςΕκστρατείας.

γ. Επί της παραγράφου Α. 2δ (Επίδοση σε Σχολεία – Σχολές) του Παραρτήματος «Α», παρά την διακριτή πρόβλεψη μοριοδότησης του συνόλου τωνπροκεχωρημένωντμημάτωντωνσχολώνΟ-ΣκαιΑνθστών,στηνπράξηδενκαταχωρείται – προσμετράται ηαντίστοιχη εκπαίδευση των Στελεχών θεσμού ΕΠΥ -ΟΠΥ.

δ. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 των παρατηρήσεων παραγράφου Γ(Αντικειμενικά Κριτήρια) του Παραρτήματος «Α», ενώ αποκαταστάθηκε η αδικία για τα Στελέχη προέλευσης ΑΣΣΥ,ώστε η αρνητική μοριοδότηση τους (που θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνονται για μετάθεση στο εξωτερικό ή την Κύπρο) να αντιστοιχεί στον βαθμό που έφεραν κατά το διάστημαυπηρεσίαςτουςστοεξωτερικόήτηνΚύπρο,ανεξαρτήτωςπροαγωγήςτουςσεΑξκούς,δενυφίσταταιαντίστοιχηπρόβλεψηγιαταΣτελέχηπροέλευσηςΕΠΥ

-ΟΠΥ που υπηρέτησαν στο εξωτερικόήτηνΚύπρο,μετάσυμπλήρωσητων30χρόνωνυπηρεσίας καιτην προαγωγήτουςστον βαθμό του Ανθλγου.

ε. Σύμφωναμε τον περιορισμό της παραγράφου ΣΤ. 3( ΓενικέςΔιατάξεις) του Παραρτήματος «Α», η δυνατότητα υπηρέτησης στο εξωτερικό (σε μηεξειδικευμένες θέσεις)κυρίως διοικητικώνΑνθστών -Υπξκών, συντελεί στοναποκλεισμό από την επιλογική διαδικασία του συνόλου των Στελεχών προέλευσηςΕΠΥ-ΟΠΥ-ΕΠΟΠ, λόγω έλλειψης προσόντος (ειδικότητας), παρά το γεγονός ότιεπικουρικά της κύριας ειδικότητας τους εκτελούν και διοικητικά καθήκοντα στιςΜονάδες τους.

στ.Σύμφωναμετονπίνακα12.3.2στοπροσαρτημένο2τηςπροσθήκης «1» στο Παράρτημα «Γ» του σχετικού οι Αξιωματικοί με εξειδίκευσηΟ/Σ, Αμύνης που στελεχώνουν διακεκριμένες θέσεις, λαμβάνουν τα μόρια τουκαθήκοντος μετην υψηλότερημοριοδότηση.

 

ζ. Σύμφωνα με την Παράγραφο 1 του άρθρου 4 καθορίζονται οιπροϋποθέσειςσυνυπηρέτησης,χωρίςναμνημονεύεταιγιατασυζευγμέναστελέχηπου υπηρετούν στις ΈνοπλεςΔυνάμειςβάση ποιανού εκ των δύοσυζύγωνκριτήριομοριοδότησηςυλοποιείταιημετάθεση.

η. Σύμφωνα με την Παράγραφο 1ετου άρθρου 4,ως τόπος συνυπηρέτησης δύναται να υλοποιηθεί «σε όμορη περιφερειακή ενότητα». Κι΄αυτόμέσασεέναασταθέςοικονομικόπεριβάλλονπουηοικογένειατουΣτρατιωτικούέχειεξαθλιωθείοικονομικά.

 

θ.Σύμφωνα με το άρθρο 10, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,μέχριτην30ηΣεπτεμβρίουεκάστουέτουςυποβάλλουνδήλωσητόπουπροτίμησης,εν αγνοία τους για την ύπαρξη κενής οργανικής θέσηςσύμφωνα με τον Π.Ο.Υτουοικείουκλάδουτους,στηνφρουράπουεπιθυμούνναμετατεθούν.

 

ι.Σύμφωνα με το άρθρο 11, καθορίζονται οι λεπτομέρειες ασκήσεωςενδικοφανούς προσφυγής στη διαταγή μεταθέσεως, χωρίς να διευκρινίζεται τοδευτεροβάθμιοσυμβούλιοπουεξετάζειτοενλόγωαίτημα.

 

ια.Σύμφωναμετηνπαρατήρηση2τηςΠροσθήκης«1»τουΠαραρτήματος «Α», καθορίζεται μοριοδότηση στο κριτήριο επιχειρησιακή βαρύτηταγιαμέγιστοαριθμόετώνανάβαθμόσταστελέχηπουυπηρετούνμέγιστοσυνεχόμενο αριθμό ετών στην ίδια Μονάδα – Ανεξ. Υπομονάδα – ΣτρατιωτικόΚατάστημα/Υπηρεσία και Φρουρά. Ωστόσο δεν καθορίζεται κάτι ανάλογο στοκριτήριο επιτελική εμπειρία για τα στελέχη που υπηρετούν σε επιτελική θέση. ΈτσιπριμοδοτείταιηυπηρεσίαστοεπιτελείοέναντιτηςΜονάδαςδημιουργώνταςσυνθήκεςάνισηςμεταχείρισηςτουπροσωπικούμας.

 

ιβ.Υφίσταταιδιαφοροποίησηωςπροςτοντρόπουπολογισμούέκδοσηςμορίωνανάκλάδογιαταστελέχηπουυπηρετούνσεδιακλαδικέςμονάδες,όπως π.χ η 140 ΣΕΠΗΠ. Έχει διαπιστωθεί εξάλλου ότι τα στελέχη που υπηρετούνσε αυτές τις μονάδες παρόλο που εκτελούν αντίστοιχα καθήκοντα και συμμετέχουνμαζίσεασκήσειςαξιολογήσεις δεν απολαμβάνουνταίδια δικαιώματαόσοναφορά

«τονχρόνοδιοίκησηςήειδικήςυπηρεσίας»πουπροβλέπεταιανάβαθμόκαιειδικότητα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες