ΛΑΡΙΣΑ

Ξηρομερίτης: Ελληνική αγροτική πολιτική… ώρα μηδέν!

Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων, Μάριος Ξηρομεριτης, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αναφέρει τα εξής:

Είναι συστηματική  η αποχή  της πολιτικής και της εξουσίας από τα αγροτικά προβλήματα που οδήγησαν στην συρρίκνωση του κλάδου και εντέλει θα οδηγήσουν στην  αποδόμησή του .

Η αγροτική οικονομία παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ενώ  βυθίζεται καθημερινά από τις αυξήσεις του ενεργειακού κόστους το οποίο ιδιαίτερα στα καύσιμα αφορά φόρους κρατικούς που στερούνται μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού .Το αγροτικό κίνημα τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα ενώ η έλλειψη στήριξης από τον 1ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αφήσει έρμαιο τον αγροτικό κόσμο στις πολιτικές που ερημοποιούν την ύπαιθρό μας .

Δεν είναι τυχαίο ότι  γόνιμα κτήματα  ερημοποιούνται  ιδιαίτερα  αν δεν υποστηρίζονταν από την Ευρωπαϊκή επιδότηση  καθότι για τους    καλλιέργειες έχουν καταστεί ασύμφορες και με αρνητικό ισοζύγιο για το αγροτικό νοικοκυριό .

Εκκωφαντική η απουσία του πολιτικού κόσμου εδώ και δεκαετίες στην στήριξη της αγροτικής πραγματικής οικονομίας .Παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης και ΚΕΔΕ   ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΜΕ ΆΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΉΣΥΧΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΌΤΙ ΚΆΤΙ ΠΡΆΞΑΜΕ .

Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας θέλει διεκδίκηση ,αγώνα προτάσεις και δράσεις ώστε να επιβιώσουν οι υπάρχοντες αγρότες  και να μπορέσουν να σταθούνε οι νεότερες γενιές αγροτών .

Οι αγροτική παραγωγή και οικονομία χρειάζονται άμεσες αποφάσεις ΤΩΡΑ:

– ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  .

– ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ  ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ .

Αν γυρίσουμε την πλάτη μας ως  ΚΡΆΤΟς και  ΠΟΛΙΤΕΊΑ στους αγρότες της Ελλάδας το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό αφού ουσιαστικά μετατρεπόμαστε σε μια αποικία της παγκοσμιοποίησης χωρίς αυτονομία ,χωρίς δυνάμεις αυτοσυντήρησης και αυτοελέγχου καθώς στην πορεία θα χαθεί και το αυτόβουλο της αυτοδιαχείρισης . Προτείνω την άμεση διαβούλευση του σημαντικού αυτού θέματος  και σε τοπικό επίπεδο γιατί ΚΡΊΝΕΤΑΙ  η επιβίωση της ναυαρχίδας της οικονομίας της Θεσσαλίας που είναι η ΑΓΡΟΤΙΑ.Η αγροτική οικονομία και σε μικροκλίμακα Θεσσαλίας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της στήριξης της τοπικής κοινωνίας μας .Είναι ένα θέμα -πρόβλημα που μας αγγίζει όλους!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες