ΛΑΡΙΣΑ

Στο “πόδι” σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας για την δικαστική προσφυγή κατά των εκλογών στην ΕΛΜΕ – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια!

Απρόσμενη τροπή έχουν λάβει οι επικείμενες εκλογές για την ΕΛΜΕ Λάρισας, μετά την προσφυγή στελεχών της εκπαιδευτικής παράταξης ΑΔΗΚ στη δικαιοσύνη, ζητώντας από το Πρωτοδικείο Λάρισας να ορίσει προσωρινή διοίκηση και να μη γίνουν εκλογές.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων, ανεξαρτήτως πολιτικοϊδεολογικής χροιάς, οι οποίες την καταδίκασαν, κάτι που έκανε και η ΟΛΜΕ.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, έκανε δεκτή πρόταση του νομαρχιακού τμήματος Λάρισας και κήρυξε στάση εργασίας μόνον για το νομό Λάρισας για σήμερα Δευτέρα σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., από 11:30 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να παραβρεθούν στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου εκ δικάζεται η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας έχουν προκηρυχθεί για μεθαύριο Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες