ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μιχαέλα Λάκη: Η έφηβη σταρ του τένις από τη Λάρισα

Η Μιχαέλα Λάκη είναι το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού τένις, όπως απέδειξε η πρόσφατη επιτυχημένη της εμφάνιση στο Australian Open Juniors του 2022.

Η 16χρονη τενίστρια έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά λόγω της ήττας της με 2-0 (6-4, 7-2) από την Αμερικανίδα Liv Hovde νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Στην πραγματικότητα, η Λάκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο. 6 της κατάταξης και στο Νο. 13 παγκοσμίως. Πρόσφατα έπαιξε για πρώτη φορά στον γύρο των προημιτελικών ενός Grand Slam.

Το μέλλον είναι ανοιχτό και συναρπαστικό για τη Μιχαέλα Λάκη, η οποία λέει ότι αντλεί έμπνευση από τους Έλληνες αστέρες του τένις Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη.

Η Μιχαέλα Λάκη κατά τη διάρκεια του Open Juniors της Αυστραλίας. Australian Open Juniors

Το ανερχόμενο αστέρι του τένις από την Ελλάδα έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο στο Australian Open με νίκη επί της Ελβετίδας Chelsea Fontenel (Νο 38) με 2-0 (7-6(3), 6-0).

Η Λάκη κατάφερε να νικήσει τη Βρετανίδα Ranah Akua Stoiber (Νο. 41) με 2:1 (4-6 6-4 4-4) κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου του απλού κοριτσιών. Προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Μετά τη δεύτερη νίκη της, η Ελληνίδα σούπερ σταρ πέτυχε μεγάλη νίκη στο tiebreak του 3ου σετ μετά από απίστευτη ανατροπή επί της Τσέχας Dominika the Czech (Νο. 35) και κατάφερε να προκριθεί για να παίξει στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam.

Στον προημιτελικό αγώνα με την Αμερικανίδα Liv Hovde (Νο 20), η Ελληνίδα τενίστρια είχε κακό ξεκίνημα. Έκανε πολλά λάθη και βρέθηκε να χάνει με 1-5 στο πρώτο σετ.

Ωστόσο, η Λάκη έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή, αφού μείωσε σε 5-4, στο 0-30, δύο πόντους από ένα break που θα μπορούσε να δώσει τέλος στον αγώνα με ισοπαλία. Η Λάκη, η οποία είναι 16 ετών, έπαιξε καλά. Η Αμερικανίδα έπαιξε καλά και πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, ολοκληρώνοντας το πρώτο σετ με σκορ 6-4. Επισκεφθείτε το καζίνο NetBet για όλα τα αθλητικά σας στοιχήματα.

Η Χόβντε κατάφερε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πραγματοποιήσει ένα άψογο δεύτερο σετ. Ο Λάκης δεν μπόρεσε να αποφύγει μερικά λάθη, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 6-0 υπέρ του Hovde.

Το αστέρι του τένις που ανεβαίνει από τη Λάρισα

Γεννημένη στις 24 Μαρτίου του 2005, στον Τύρναβο της Λάρισας, η Λάκη ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία πέντε ετών και το πάθος της για το άθλημα την έφερε να ξεκινήσει μια απίστευτη καριέρα.

Σε ένα αυστηρό και έντονο πρόγραμμα προπόνησης που διαρκούσε πάνω από τέσσερις ώρες κάθε μέρα υπό την καθοδήγηση του προπονητή Φοίβου Μιχαλόπουλου, το κορίτσι κατάφερε να αναπτύξει τις ικανότητές της.

Η ίδια δήλωσε ότι οφείλει ένα τεράστιο μέρος της επιτυχίας της στην αμέριστη υποστήριξη των γονιών της καθώς και των τριών αδελφών της, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόταν εκεί που βρίσκεται.

Στις 28 Ιουλίου 2019, έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U14 στο Μοστ της Τσεχίας, μόλις η δεύτερη Ελληνίδα έφηβη που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης μετά τη Λένα Δανιηλίδου το 1996.

Σε ηλικία 16 ετών, μετά από συμμετοχή σε elite τουρνουά, η Λάκη έγινε μια φιλόδοξη αθλήτρια που ήταν γεμάτη ενθουσιασμό για το άθλημά της και αποφασιστικότητα για να πετύχει.

Τον Ιούνιο του 2021, έλαβε μέρος στο Wimbledon για πρώτη φορά. Έχασε στον τελικό από την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Κόλμαν με 2-0.

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Rolland Garros, κατάφερε να φτάσει στις 16 καλύτερες του αγώνα στην κατηγορία Juniors.

Η νεαρή τενίστρια έκανε μια εκπληκτική έκπληξη απέναντι στη Σοφία Κωστούλα, που αγωνίζεται για το Βέλγιο, με νίκη 2-1 (4-6, 7-6, 6-2).

Η Λάκη κατάφερε να προκαλέσει τεράστια ανατροπή στο tie-break του τρίτου σετ του αγώνα που διήρκεσε 2 3 ώρες και 37 λεπτά.

Η έμπνευση έρχεται από τον Τσιτσιπά και τον Σάκκαρη

Φυσικά, για μια Ελληνίδα όπως η Μιχαέλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είναι αστέρια του τένις που θαυμάζει.

“Για κάθε Έλληνα αθλητή, ο Στέφανος και η Μαρία αποτελούν μεγάλη έμπνευση”, δήλωσε η Λάκη.

“Μας εμπνέουν να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Μας δίνουν επίσης την εντύπωση ότι μπορούμε να είμαστε εξίσου επιτυχημένοι με αυτούς. Το να βρίσκομαι στην ίδια διοργάνωση μαζί τους είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα και με κάνει να θέλω να γίνω όσο καλύτερη μπορώ και να μιμηθώ τους παίκτες που είναι”, δήλωσε στο Australian Open.

“Ήμουν εξαιρετικά ενθουσιασμένη που έβλεπα τον Στέφανο να παίζει μετά το δικό μου παιχνίδι και φώναζα “Vamos Stef”, “Vamos Stef”. Το ίδιο κάνω και με τη Μαρία. Πάντα ενθουσιάζομαι όταν τους βλέπω να παίζουν και μου αρέσει ο τρόπος που αποδίδουν”, είπε.

Όσον αφορά τους διεθνείς παίκτες, η Michaela λέει ότι την εντυπωσιάζουν περισσότερο ο Roger Federer και η Serena Williams.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις