ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας: “Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των αυξημένων λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων”

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει επανειλημμένα τονίσει και αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αφορά στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία, οι οποίες εφαρμόζονται δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

H διαρκής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές μονάδες σε καμία περίπτωση δεν αρκούν ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (πληρωμή λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο., υλικά καθαρισμού, γραφική ύλη, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο).

Το τελευταίο διάστημα οι σχολικές μονάδες βρίσκονται σε αδιέξοδο, αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα σε διπλασιασμό της επιχορήγησης για την κάλυψη των αυξημένων λογαριασμών ενέργειας των σχολικών μονάδων”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες