Απόστολος ΡάιδοςΛΑΡΙΣΑ

Δέκα χρόνια onlarissa.gr

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Απριλίου 2011 όταν στο ιντερνετικό στερέωμα έμπαινε αθόρυβα μία νέα ενημερωτική προσπάθεια στη Λάρισα.

Ήταν η μέρα που το onlarissa.gr εκκινούσε μία διαδρομή, σε ένα ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον, στα πρώιμα και σκληρά για το χώρο της ενημέρωσης και την ίδια την κοινωνία,  χρόνια της ύφεσης και των αλλεπάλληλων μνημονίων που τσάκισαν την μεταπολιτευτική Ελλάδα της ευμάρειας.

Από τον Μενέλαο, τον Γιάννη και τη Ζωή, στον έκτο όροφο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα γραφεία του ιστορικού “Ημερήσιου Κήρυκα”, πέρασαν δεκάδες συνεργάτες στο διάβα αυτής της δεκαετούς αδιάλειπτης παρουσίας, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, για να φθάσουμε στον Ανδρέα, την Αθανασία, την Εύη, τον Φώτη, την Μαίρη και όλη την υπόλοιπη ομάδα που εργάζεται για να είναι το onlarissa.gr σήμερα μία από τις δημοφιλέστερες πύλες ενημέρωσης στη χώρα.

Τα κάναμε όλα σωστά; Προφανώς και όχι. Άνθρωποι είμαστε εξάλλου πρωτίστως, με τις αδυναμίες μας και την υποκειμενικότητα της φύσης. Τα κάναμε όλα με συνέπεια; Ναι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στη δεύτερη δεκαετία ζωής του onlarissa.gr

Δίνοντας δημόσιο βήμα σε όλο το κοινωνικό φάσμα, σ’ αυτούς που συμφωνούμε και σ’ αυτούς που διαφωνούμε, συζητώντας, ερευνώντας, αναδεικνύοντας, αναζητώντας την είδηση και κοιτώντας πίσω από αυτή.

«Είσαι απογοητευμένος, νευριασμένος και κουρασμένος. Είσαι σε τέλεια διάθεση για δημοσιογραφία» έγραψε ο Βρετανός συγγραφέας Warren Ellis. Τα χέρια στο πληκτρολόγιο λοιπόν και πάμε για την επόμενη δεκαετία!

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες