Απόστολος Ράιδος

Επιτέλους, ο δήμαρχος είπε τα πράγματα με το όνομά τους

Εμφανώς προβληματισμένος ακόμη και ο δήμαρχος Λαρισαίων χθες το βράδυ για την εικόνα που εμφανίζει το δημοτικό ραδιόφωνο. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της κατάληψης από αντιεξουσιαστές, αλλά και της συνέντευξης που έδωσε εκπρόσωπός τους λίγες ημέρες αργότερα, “προκειμένου να μη γίνει νέα… κατάληψη”, όπως αποκαλύφθηκε, αναμενόμενα ανέβασε τους τόνους.

Η τακτική της ανοχής από πλευράς δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, όπως ειπώθηκε πολλές φορές, έχει μεν τη λογική της βάση, αλλά από την άλλη προκαλεί συνειρμό σκέψεων. «Μπορούν αύριο να κάνουν κατάληψη οι υπερασπιστές του Ρουπακιά, οι υπερασπιστές παιδεραστών; Κι αν μαζεύουν τρόφιμα, μπορούμε να τους πάρουμε και συνέντευξη και να τους λέμε ότι ο κόσμος τους χρειάζεται γιατί μαζεύουν τρόφιμα;» διερωτήθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

Προφανώς και το δημοτικό ραδιόφωνο δε μπορεί να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Σ’ αυτή ακριβώς τη διαπίστωση προχώρησε στον επίλογό του και ο Απόστολος Καλογιάννης λέγοντας «το δημοτικό ραδιόφωνο είναι ένα σημαντικό στην Ελλάδα ραδιόφωνο. Είναι ανοιχτό, με δημοκρατική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να είναι όμως ανοιχτό σε όλες τις απόψεις κι εκεί υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει εμείς να εργαστούμε για να το οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο κανάλι. Δεν χρειάζεται τέτοιου είδους πόλωση. Τα θέματα που μπήκαν για το δημοτικό ραδιόφωνο είναι μπροστά μου και εργάζομαι για τη λύση τους». Σημαντική υπόσχεση που – επιτέλους – επιχειρεί να αγγίξει το πρόβλημα στον πυρήνα του,  λέει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς μικροπαραταξιακές υπεκφυγές και ιδεολογικές διαθλάσεις.

Ας είναι η αρχή του τέλους αντίστοιχων φαινομένων που προσβάλουν τη δημοκρατία και προκαλούν την κοινή γνώμη.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις