ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κατάληψη στο δημοτικό ραδιόφωνο: «Επί 50 λεπτά επαινούσαν τη δολοφονία 11 αθώων πολιτών» λέει η αντιπολίτευση

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας

Ανέβηκαν οι τόνοι το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, με αφορμή τη συζήτηση για τα γεγονότα της κατάληψης – προ περίπου δύο εβδομάδων – του δημοτικού ραδιοφώνου από αντιεξουσιαστές και της μετάδοσης μηνύματος υπέρ του αρχιτρομοκράτη και δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το θέμα έφεραν προς συζήτηση τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η «Λάρισα, νέα αρχή», η «Πρωτοβουλία Αξιών» και η «Λαρισαίων Κοινόν», ενώ στην εισήγησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στις 18 Φεβρουαρίου με την κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου από ομάδα αντιεξουσιαστών. Η δημοτική αρχή παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου δίνοντας επί 50 λεπτά τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τρομοκρατικό διάγγελμα. Δε ζητήθηκε η επέμβαση της αρχής. Είναι θέμα που υπονομεύει τη δημοκρατία στον πυρήνα της».

Λίγο μετά σε υψηλούς τόνους η κ. Καραλαριώτου υποστήριξε πως «επί 50 λεπτά επαινούσαν τη δολοφονία 11 αθώων πολιτών και διάβασαν ένα – ένα τα ονόματα των δολοφονηθέντων. Οι ιθύνοντες αντί να καλέσουν τις αρχές προτίμησαν να πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται δεν υποχωρεί σε απειλές και δεν δέχεται κανενός είδους φασισμό και τρομοκρατία».

Ο συνεργάτης του δημάρχου με αυξημένη αρμοδιότητα για το δημοτικό ραδιόφωνο κ. Περικλής Καμάρης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας πως άμεσα στις εγκαταστάσεις έσπευσαν τρία άτομα από τη δημοτική αρχή, η δημοτική αστυνομία ενώ κλήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ.

«Καλύπτουμε ή ανεχόμαστε τέτοιου είδους ενέργειες; Προφανώς όχι» συνέχισε και παρέπεμψε στην ανακοίνωση καταδίκης της ίδιας ημέρας που εξέδωσε η δημοτική αρχή.

«Σας καλώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα… Ήταν ένα γεγονός, μία μόνο ψηφίδα σε ένα σύνολο αντιδράσεων της κοινωνίας. Σε μία σε μία πολίτική που εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός κρατουμένου που βγάζει τους υγειονομικούς στο δρόμο, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που στέλνει τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο» είπε επίσης, μία διατύπωση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Το λόγο έλαβε επίσης και ο πρώην διευθυντής της ΔΕΤΠΟΛ – νυν εργαζόμενος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Αλέκος Πατουλιώτης ο οποίος εξήγησε πως τα τελευταία 20 χρόνια έχουν συμβεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως υπήρξε άμεση καταγγελία στην αστυνομία κι επανέλαβε την καταδίκη από πλευράς δημοτικής αρχής κάθε τέτοιου είδους δράση. «Πάμε, συνέχισε, όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη στη Λάρισα. Αντιλαμβάνομαι τους πάντες που υπόκεινται οποιασδήποτε μορφής πίεσης από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ας είμαστε όμως φειδωλοί στις τοποθετήσεις και να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί. Η δημοτική αρχή είναι μπροστά σ’ αυτό».

Σε ότι αφορά δεύτερη παρουσία αντιεξουσιαστή ως συνεντευξιαζόμενου σε εκπομπή δημοσιογράφου που επίσης στηλιτεύτηκε για το ύφος της από την αντιπολίτευση, ο κ. Καλογιάννης είπε πως κατάληψη πήγε να γίνει και επελέγη από τη δημοσιογράφο η συνέντευξη… Σωστό ή λάθος κι εμένα με προβληματίζει».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκλεισε λέγοντας πως «το δημοτικό ραδιόφωνο είναι ένα σημαντικό στην Ελλάδα ραδιόφωνο. Είναι ανοιχτό δημοκρατική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να είναι όμως ανοιχτό σε όλες τις απόψεις κι εκεί υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει εμείς να εργαστούμε για να το οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο κανάλι. Δεν χρειάζεται τέτοιου είδους πόλωση. Τα θέματα που μπήκαν για το δημοτικό ραδιόφωνο είναι μπροστά μου και εργάζομαι για τη λύση τους.»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως ενώ δίνει βήμα στους αντιεξουσιαστές, «δε δείχνει την ίδια ευαισθησία στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα».

«Τα γεγονότα στο δημοτικό ραδιόφωνο προσβάλουν τους δημοκρατικούς πολίτες της Λάρισας, την ιστορία του δημοτικού ραδιοφώνου και τις οικογένειες των θυμάτων τρομοκρατίας» σχολίασε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» κ. Παναγιώτης Γούλας.

Εκ μέρους της «Ορμής Ανανέωσης» ο κ. Αχιλλέας Λώλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι φυλακισμένοι και οι ισοβίτες ότι δικαιούνται να το απολαμβάνουν και ότι δεν δικαιούνται να το σέβονται. Δεν μπορεί όμως να είναι ανεκτές έκνομες ενέργειες και πράξεις από ομάδες ενός χώρου, όπως έγινε στο δημοτικό ραδιόφωνο».

Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κώστας Βαϊούλης εκτίμησε πως «δεν κλήθηκε η αστυνομία γιατί η κατάληψη δημοσίου χώρου είναι αυτεπάγγελτη και έπρεπε η αστυνομία να επέμβει». Διερωτήθηκε μεταξύ άλλων «γιατί δε δόθηκε εντολή να σταματήσει άμεσα η δημόσια εκπομπή του αντιδημοκρατικού αυτού μανιφέστου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χρησιμοποιείτε το δημοτικό ραδιόφωνο ως γραφείο τύπου αυτών των τύπων. Αν έρθουν οι οπαδοί του Σώρρα για τα 600 δις θα το επιτρέψουμε;»

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις