ΛΑΡΙΣΑ

“Τελωνείο και Θεσσαλικό… εγκατάλειψη… Sos” – Καταγγελία του Θ. Μπουλογιάννη για την κακή εικόνα στη συγκεκριμένη περιοχή της Λάρισας

Καταγγελία για εγκατάλειψη της περιοχής κοντά στο Τελωνείο, στον χώρο που λέγεται “Θεσσαλικό”, προχώρησε με κείμενό του και φωτογραφικό υλικό ο Θάνος Μπουλογιάννης, Εκπαιδευτικός και μέλος της παράταξης “Ορμή Ανανέωσης”.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει:

“Τελωνείο και Θεσσαλικό …. εγκατάλειψη … SOS”

Η εικόνα είναι τόσο απογοητευτική που μου είναι αδύνατον να μην μιλήσω άλλη μια φορά για το τελωνείο και τον χώρο στο λεγόμενο Θεσσαλικό.Η τύχη η η ατυχία με αναγκάζει να χρησιμοποιώ την οδό Μαρτάλη αρκετές φορές καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα σαν ποδηλάτης.

Για την ατυχία μου φροντίζει ο ΟΣΕ ο οποίος με έχει καταδικάσει να ζω περιορισμένος αποκόπτοντας μου την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.Όταν περνάς πεζός η ως ποδηλάτης βλέπεις με λεπτομέρεια την τριτοκοσμική κατάσταση αισθανόμενος ακόμα τις μυρωδιές ενώ η μετακίνηση με αυτοκίνητο σε αυτόν το δρόμο επιτρέπει μια φευγαλέα ματιά του περιβάλλοντος αν και αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για κάποιους από τους χρήστες αυτού του δρόμου.Σε όλη την διάρκεια της καραντίνας η δραστηριότητα δεν σταμάτησε καθόλου τις δε τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Οι νταλίκες δεν είχαν που να παρκάρουν με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση του χώρου στον παλιό σταθμό του Θεσσαλικου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διανυκτέρευσαν μαγείρεψαν έπλυναν τα σκεύη τους και κάποιοι από αυτούς πήραν και το μπανάκι τους.Τα σκουπίδια επεκτάθηκαν και στο χώρο ευθύνης του ΟΣΕ μέσα από τα κάγκελα και από τις δύο πλευρές του δρόμου. Σκέφτομαι πόσο λάθος είναι στημένο το σύστημα στην Ελλάδα;Οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης καθ όλη την διάρκεια της θητείας τους και όχι μόνο κάποιες μέρες λίγο πριν τις εκλογές.Στην κατηγορία αυτή τους βάζω όλους ακόμα και τους τοπικούς βουλευτές.

Ειναι απαράδεκτο επί δεκαετίες οι πληγές της πόλης να είναι ανοικτές χωρίς κανένας από όλους μας να ενδιαφερθεί για το κλείσιμο τους. Άσχετο αλλά για την ιστορία ποιο είναι άραγε το εμπορικό μας ισοζύγιο με την Τουρκία; Ρωτάω γιατί στο σύνολο τους σχεδόν εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα οι νταλίκες έχουν πινακίδεςΤουρκιας.

Ο χώρος στο λεγόμενο Θεσσαλικό φοβάμαι ότι μετατρέπεται σε χώρο απόθεσης μπάζων.Πόσο ξεχωριστή θα ήταν μια αρχή που θα αξιοποιούσε τον χώρο προς όφελος ολόκληρης της πόλης;Ένας χώρος που θα μπορούσε να αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη και μάλιστα στα όρια του κέντρου της.Το επιχείρημα ότι είναι ασύμφορη η υπογειοποίηση των γραμμών και η μεταφορά του τελωνείου είναι ψευδεπίγραφο διότι το κέρδος για ολόκληρη την πόλη μεσοπρόθεσμα θα είναι υπερπολλαπλάσιο.

Η εκτέλεση παρόμοιων έργων πχ στα Σεπόλια η στην Πάτρα αποδεικνύουν ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και πίεσης των ιθυνοντων από τις τοπικές κοινωνίες. Επιτέλους φροντίστε για την υπογειωση των γραμμών ΤΩΡΑ.

Βγάλτε το Τελωνείο από την πόλη.Δώστε ανάσα στα παιδιά μας.Βοηθήστε την πόλη να αλλάξει κατηγορία. Το αξίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες