ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επιτέλους αποκτά πλατεία η συνοικία Ιπποκράτη στη Λάρισα και μάλιστα εξετάζεται η δημιουργία και δεύτερης

«Πράσινο φως» για τη δημι­ουργία πλατείας έδωσε η Δημοτική Αρχή Λάρισας σε δεσμευμένο από το 1989 οικοδομικό τετράγωνο, στη συνοικία Ιπποκράτη. Μετά από 31 χρόνια, το αίτημα των κα­τοίκων να αποκτήσει η συνοικία την πρώτη της πλατεία, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά από δέσμευση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, την οριστική λύση της μακρόχρονης ιστορίας, ανέλαβε να δρομολογήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Ντίνος Διαμάντος.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή εξετάζει την περίπτωση να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου, σε δημοτική έκταση στο κέντρο της συ­νοικίας με στόχο να εκπληρωθεί μια άλλη «υπόσχεση» τριακονταετίας στους κατοίκους της.

Ειδικότερα, σήμερα «ελευθερώθηκαν» 6.500 στρέμματα Κοινόχρηστου Χώρου και στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία πλατείας, έκτασης τεσσάρων στεμμάτων, που θα περιλαμβά­νει και παιδική χαρά και η ένταξη του έργου στο «Πράσινο Ταμείο» προς χρηματοδότηση. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν για την οριστική λύση αυτής της μακροχρόνιας ιστορίας, εξασφα­λίστηκε να μην πληρώσουν οι περίοικοι της δεσμευμένης έκτασης, ως υπόχρεοι, ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες».

Τα σχέδια του Δήμου Λαρισαίων για την ανάπτυξη της συνοικίας του Ιπποκράτη, δεν σταματούν εδώ, αφού σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο «εξετάζεται η δημιουργία και δεύτερης πλατείας σε κεντρικό σημείο της συνοικίας σε δημοτικό χώρο έκτασης 2.815 στρεμμάτων (που γειτ­νιάζει με Παιδικό Σταθμό), καθώς και η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου, σε επίσης δεσμευμένο οικόπεδο στη συ­νοικία». Το θέμα της πρώτης πλατείας στον Ιπποκράτη, αναμένεται να συζη­τηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δη­μοτικού Συμβουλίου Λάρισας, προκειμένου να λάβει την οριστική έγκριση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες