ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γιατί στη Λάρισα μπορείς να πιεις και μόνος τον καφέ σου – Έξι συν δύο σημεία για να τον απολαύσεις (φωτο)

Η αλήθεια είναι… ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να πιει κανείς μόνος του καφέ σε αυτή την πόλη… «Με τόσα πολλά καφέ;» θα ρωτούσε κάποιος και δικαιολογημένα.

Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη στην Λάρισα, αλλά ότι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ακόμη και να μην το έχει κανονίσει κάποιος είναι πολύ πιθανό να συναντήσει γνωστούς και να καθίσει μαζί τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία ιδανικά στη Λάρισα που αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία του καφέ ή του coffee break που αποτελεί ολόκληρη φιλοσοφία και όχι αναγκαστικά γιατί η περίοδος ενδείκνυται για social distanting.

Το Wisedog Modular Design Area, στον πεζόδρομο της Σκυλοσόφου είναι ένας multifunctional χώρος περιλαμβάνει  co-working space, καλλιτεχνικό στούντιο, και συχνά φιλοξενεί workshops και εκθέσεις τέχνης στον εκθεσιακό του χώρο. Στο καφέ/αναψυκτήριο του με το urban contemporary design, μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να δουλέψει στο laptop του, να ξεφυλλίσει περιοδικά, βιβλία τέχνης & design και αν είναι τυχερός να πετύχει στο υπόγειο κάποια έκθεση.

Κλεμεντίνη, Ανδρούτσου 23 στον πεζόδρομο στα Παλιατζίδικα,  είναι ένα χαριτωμένο, petit, ζεστό και άκρως φιλόξενο all dall day μπαράκι, που το εντάσσουμε στη λίστα των must visit χώρων της πόλης. Κατάλληλο για χαλαρό, cozy coffee break αν είστε στο κέντρο και θέλετε κάπου να κάνετε μια στάση. Τα βράδια δε, μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης νεολαίας για να ακούσουν ιδιαίτερες μουσικές του.

Το Κλίμαξ δεν χρειάζεται συστάσεις. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηφαίστου και είναι γνωστό για τα καλοφτιαγμένα ροφήματά, γλυκά και sandwiches και την μεγάλη λίστα κρασιών του, τα καλλιτεχνικά events και τις βραδιές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας. Μπορείτε να καθίσετε στον ισόγειο χώρο και να απολύσετε τον καφέ σας με θέα το Αρχαίο Θέατρο, να τσιμπήσετε κάτι, ή να ανεβείτε επάνω στους ορόφους του Λίντο για να χαρείτε την ιδιωτικότητα.  Σας προτείνουμε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο από την ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη του,  να μελετήσετε ή να εργαστείτε στο laptop σας.

Bariccou, το πασίγνωστο Cafe Bistro στον πεζόδρομο της Ασκληπιού στο κέντρο της πόλης. Petit, cozy και φιλικό με ατμόσφαιρα και διακόσμηση ενός κανονικού bistro. Μπορείτε να καθίσετε πίνοντας καφέ από νωρίς, αλλά και κρασί και να δοκιμάσετε να πιάτα του, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη ζωντάνια του πεζόδρομου.

Αντίστοιχη αίσθηση προσφέρει και το The Alley στο πεζόδρομο της Φρίξου. Πολύβουο πέρασμα με πολλά μαγαζιά, αλλά το καφέ με το μεταλλικό αίθριο και τα χαρακτηριστικά εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα σε μεταφέρει αυτόματα σε αντίστοιχα καφέ του εξωτερικού.

Ένα άλλο σημείο ιδανικό για πιει κανείς καφέ μόνος του ή και να δουλέψει -που συνήθως δεν πάει το μυαλό μας- είναι το Φρούριο στο Λόφου του Φρουρίου. Ευρύχωρος και φωτεινός χώρος εσωτερικά που τις καθημερινές σου προσφέρει ένα cozy hotel feeling με ησυχία και ήρεμη μουσική. Τις ηλιόλουστες δε μέρες, είναι απολαυστικό να χαλαρώσει κανείς στο τεράστιο υπαίθριο κήπο του μέσα στα δέντρα και τα φυτά.

Για το τέλος αφήσαμε τα καφέ των δύο μουσείων της Λάρισας, το Διαχρονικό και την Πινακοθήκη.  Μπορείτε να συνδυάσετε τον καφέ σας με μια επίσκεψη στις αίθουσες των μουσείων, αλλά σας προτείνουμε να βάλετε τη ζωή σας τα δύο καφέ, ειδικά όταν έχετε πραγματική ανάγκη για ένα διάλλειμα από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και της καθημερινής ρουτίνας.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες