ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις των μουσικών εκτελεστών της Φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων σε πλήρες ωραρίου»

Την μετατροπή των συμβάσεων των μουσικών εκτελεστών της Φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων σε πλήρες ωραρίου, ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση. Αναλυτικά:

Η χρόνια υποβάθμιση και υποστελέχωση της Φιλαρμονικής της πόλης μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μουσικών της, συνεχίζεται.  Είναι έργο της προηγούμενης αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής Λάρισας. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει χάσει τα 2/3 του δυναμικού της, καταξιωμένους μουσικούς που σήμερα στελεχώνουν φιλαρμονικές των ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και άλλων δήμων. Μάλιστα η δημοτική αρχή Καλογιάννη και η πλειοψηφία της στο Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ) εδώ και 5 χρόνια συνεχίζει να παίζει παιγνίδια στις πλάτες των μουσικών της και  όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την αναβάθμισή της, τουναντίον βάζει και εμπόδια στην ήδη προβληματική λειτουργία της.

Σήμερα η Φιλαρμονική της Λάρισας αποτελείται με τα βίας από 14 μουσικούς με συμβάσεις αορίστου χρόνου με μειωμένο ωράριο. Οι ίδιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καθήκοντα τους, ενώ  η μη μετατροπή τους σε πλήρες ωράριο τους έχει φέρει στα όρια της επιβίωσης. Μιλάμε για μισθούς που κυμαίνονται στα 400 ευρώ, ενώ δεν ξεπερνούν οι πιο παλιοί τα 800.

Πολλοί απ’ αυτούς με πολλά χρόνια προσφοράς και με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση, κάνουν λόγο για πρόβλημα επιβίωσης, καθώς και για αδυναμία να οργανώσουν τον εργάσιμο χρόνο τους. Καθώς καλούνται να βρίσκονται πολλές μέρες τις εβδομάδας και χωρίς συγκεκριμένο ωράριο απασχολημένοι, είτε στο Ωδείο για μελέτη, είτε τα Σαββατοκύριακα σε υπηρεσίες. Και παρόλο που ζητάνε από την δημοτική αρχή να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες για τους δημότες και σε νέα παιδιά που θέλουν να στελεχώσουν την Φιλαρμονική της πόλης, εκείνοι αρνούνται να τους παρέχουν ακόμη και τα στοιχειώδη, δηλαδή να τους εξασφαλίζουν πλήρες ωράριο και ασφάλιση.

Εδώ όμως ανακύπτει και ζήτημα μη υλοποίησης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων. Προεκλογικά στην 18η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Απρίλη του 2019 και με την αριθ. 377 απόφασή του, προχώρησε στην ομόφωνη έγκριση τροποποίησης του ωραρίου των μουσικών εκτελεστών της Φιλαρμονικής από μειωμένο σε πλήρες και ενέκρινε μάλιστα και για το σκοπό αυτό αύξηση κατά 150.000 ευρώ του προϋπολογισμού του.

Από τότε δεν έχει πάρει καμιά σχετική απόφαση το Δ.Σ. του ΔΩΛ και με φαιδρές δικαιολογίες της διοίκησης και των στελεχών της δημοτικής αρχής Καλογιάννη συνεχίζουν και εμπαίζονται οι εργαζόμενοι μουσικοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας απαιτεί από την Δημοτική Αρχή να φέρει στο επόμενο Δ.Σ. του ΔΩΛ το θέμα για συζήτηση και να ψηφιστεί η μετατροπή του ωραρίου των μουσικών σε πλήρες, υλοποιώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επιπλέον θα το θέσουμε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου για να πάρουν όλοι θέση γι’ αυτή την απαράδεκτη κωλυσιεργία, η οποία κρύβει ενδεχομένως δόλο και άλλους σχεδιασμούς.

Απαιτούμε να στηριχτεί η Φιλαρμονική της Λάρισας με προσωπικό και μέσα και να συνδεθεί με τα σχολεία της πόλης μας. Το έργο της μπορεί να αναδείξει και να συνδέσει τη νέα γενιά της πόλης μας με την πολιτιστική και μουσική κληρονομιά, κόντρα στην υποκουλτούρα και τα τηλεσκουπίδια του συστήματος. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που υλοποιεί πιστά και η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.α. και που υποβαθμίζει τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού, καλούμε τους  εργαζόμενους του ωδείου να σηκώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των διδάκτρων, αύξηση της επιχορήγησης από το δήμο και δωρεάν πρόσβαση για όλους στον πολιτισμό.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες