ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας η Λάρισα – Έκθεση ηλεκτροκίνητων και Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα συμμετάσχει και φέτος η Λάρισα, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν από αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως την ερχόμενη Τρίτη 22 του τρέχοντος μήνα. “Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος ξεκίνησε το 2002” σημείωσε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας πως “πρόκειται για μια δραστηριότητα με άμεση επίδραση στο περιβάλλον. Προωθούμε τον βιώσιμο τρόπο μετακίνησης”.

Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η “Πράσινη Μετακίνηση  χωρίς ρύπους“. Ο δήμαρχος τόνισε επίσης: Ο δήμος μας συμμετέχει  και φέτος , ενώ θυμίζουμε ότι πέρσι βραβευτήκαμε κιόλας. Η Λάρισα αποτυπώνει πια στο έδαφος έργα όπως αυτά της ήπιας κυκλοφορίας που έγιναν και γίνονται στην πόλη μας. Παλεύουμε και αλλάζουμε νοοτροπία”.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του πάρκινγκ στο κέντρο της Λάρισας, τονίζοντας ότι σύντoμα θα δοθεί λύση, μόλις βγει η προκήρυξη ” Smart Cities”.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα ακόμη ζήτημα που έθιξε ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι αυτό της ηλεκτροκίνησης στην πόλη, σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθούν ηλεκτροφορτιστές στην πόλη σύντομα.

Κλείνοντας συμπλήρωσε πως το περιβάλλον στη Λάρισα αλλάζει, η πόλη γίνεται περισσότερο φιλική προς τον πολίτη και καθαρή σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης αύριο Τετάρτη θα γίνει η πρώτη δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την έκθεση ηλεκτροκίνητων στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μάλιστα κάλεσε όλους τους Λαρισαίους πολίτες να προσέλθουν για να δουν ενδιαφέροντα πράγματα.

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργος Σούλτης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις που θα γίνουν, ενημερώνοντας ότι όλα είναι προσαρμοσμένα στην δεδομένη κατάσταση που βιώνουμε λόγω Covid 19 και εκτός από την έκθεση ηλεκτροκίνησης, την ερχόμενη Κυριακή, υπάρχει η “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”, όπου θα κλείσουν το πρωί κεντρικοί δρόμοι της Λάρισας.

Επίσης θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές δράσεις, όπως Πολιτιστικός Περίπατος, υπό την επίβλεψη της Προϊστάμενης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλας Σδρόλια, ενώ αντίστοιχος περίπατος για αμαξίδια θα γίνει την Κυριακή.

“Γενικότερα αυτή η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη και στην μετακίνηση και την προσβασιμότητα”, συμπλήρωσε ο κ. Σούλτης.

Τέλος την Κυριακή που είναι ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας θα έχει μειωμένο εισιτήριο για όλο τον κόσμο, ενώ δωρεάν θα είναι το τρενάκι με τις συγκεκριμένες διαδρομές που εκτελεί.

Οι κ.κ. Καλογιάννης και Σούλτης ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης που συμμετέχουν και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν οι εν λόγω δράσεις.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες