ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστή σήμερα όλη η Κοιλάδα των Τεμπών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης έκτακτων εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας». Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποσκοπώντας στην ασφαλή εκτέλεση των απαραίτητων και έκτακτων εργασιών εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητάς μας, σύμφωνα με το ανωτέρω (γ) σχετικό έγγραφο, αποφάσισε τα εξής:

  1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού -Λεπτοκαρυάς, από τον κόμβο Αμπελακίων μέχρι τον κόμβο Ομολίου

λόγω εκτάκτων εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας και εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, με απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου κατά τις ώρες 08:00′ έως 19:00′ ή μέχρι το πέρας των εργασιών εφόσον ολοκληρωθούν νωρίτερα. Επιπλέον, αποκλεισμός των χώρων στάθμευσης εντός της Κοιλάδας των Τεμπών από σήμερα Τρίτη 28-07-2020, για αποφυγή τυχόν εγκλωβισμού κάποιοι χρήστη εντός της Κοιλάδας των Τεμπών.

  1. Κατά τη διάρκεια του ολικού αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από τον Αυτοκινητόδρομο (νέο τμήμα Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των σηράγγων).

Εναλλακτικά, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία απαπηθεί ο αποκλεισμός μέρους ή του συνόλου των σηράγγων Τ1- Τ2, η κυκλοφορία δύναται να εξυπηρετηθεί και από τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές:

  • Την Κεντρική, μέσω Π.Α.Θ.Ε. – Γυρτώνης – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Αγίου Δημητρίου- Κατερίνης ή Π.Α.Θ.Ε. – Γυρτώνης – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατίας και
  • Τη Δυτική, μέσω Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Παναγίας-Εγνατίας.
  1. – Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια της ε­φαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και να συντηρεί τις απαιτού- μενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφορι­ακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφο­ρίας μέσω των παρακαμπτηρίων διαδρομών. Επίσης, να μεριμνήσει για τη διαρκή και σαφή καθοδήγηση των οδηγών μέσω της κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης.
  2. – Περαιτέρω, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τους χρήστες με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπό της, εισπράκτορες διοδίων κ.λ.π) για την εκτέλεση των εργασιών και την ύπαρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ώστε να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας και να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  3. – Διευθύνσεις Αστυνομίας, που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
  4. – Το Τ.Τ. Αυτοκ/μων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, παρακαλείται για την ενημέρωσή του και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.
  5. – Το Α.Τ. Τεμπών, παρακαλείται για την ενημέρωσή του και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.
  6. – Το Τ.Τ. Λάρισας και τα Α.Τ. Κιλελέρ, Α.Τ. Αγιάς και Α.Τ. Τυρνάβου, παρακαλούνται για την ενημέρωση τους και τη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς τους, σε συντρέχουσα περίπτωση.
  7. – Λοιπές Υπηρεσίες, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

–           Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες