ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Bike Friendly η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στόχος ο ποδηλατικός τουρισμός και για τη Λάρισα (φωτο – βίντεο)

Ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΝΑΤΤΟΥΡ, μιας αστικής μή κερδοσκοπικής εταιρείας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες ανάπτυξης του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού και με την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε συνεργασία, στο πλαίσιο της οποία παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως είναι το Bike Friendly, καθώς χρειάζεται να γίνει αναδιάρθρωση του τουριστικού προϊόντος και προσανατολιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με διάφορες δράσεις.

Η περιφέρεια μας είναι φιλική στο ποδήλατο, άλλωστε πολλές περιοχές μας χρησιμοποιούν το ποδήλατο και έχουν βραβευθεί γι’ αυτά. Πρόκειται για μια μεγάλη πρωτοβουλία και η περιφέρεια θα συνεργαστεί και με τους δήμους. Φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσει παντού η πρωτοβουλία μας για το Bike Friendly».

Από την πλευρά της η κ. Βίκυ Καραντζαβέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αγκαλιάζει τις δράσεις της ΝΑΤΤΟΥΡ και πλέον προχωράμε στον ποδηλατικό τουρισμό. Το ποδήλατο είναι μέσο ήπιας μεταφοράς και μετακίνησης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Πρέπει και οι δήμοι να αγκαλιάσουν το ποδήλατο, όπως έκανε η περιφέρεια η οποία εντυπωσίασε με την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο θέμα».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες