ΛΑΡΙΣΑ

Γιώργος Ρωμανιάς και Αλέξης Μητρόπουλος ενημέρωσαν τους Λαρισαίους για το νέο ασφαλιστικό (φωτο)

Σε εκδήλωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση με ομιλητές τους ειδικούς Γιώργο Ρωμανιά και Αλέξη Μητρόπουλο διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε δηλώσεις ότι ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως αυτά που φέρνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, δεν είναι μεταρρυθμίσεις αλλά μικροδιορθώσεις, παίρνοντας σκυτάλη από χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Βρούτση, όπου μίλησε για 19 θετικές μεταρρυθμίσεις.

«Ορθώς είχε πει ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάτι που όμως δεν κάνει. Έπρεπε να φύγουμε από τη λογική Κατρούγκαλου. Υπήρχε πίεση των δανειστών, αλλά θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο», πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος εργατικού δικαίου και συμπλήρωσε πως περίμενε ότι θα είχαμε ένα νέο ασφαλιστικό κάτι που δεν έγινε.

Ο κ. Ρωμανιάς πρόσθεσε πως ο νόμος Κατρούγκαλου έχει αλλάξει 29 φορές μέχρι σήμερα, με την 29η να είναι αυτή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως μικρότερης σημασίας.

Με τη σειρά του ο νομικός-εργατολόγος κ. Μητρόπουλος τόνισε πως το νέο νομοσχέδιο φέρνει μια σειρά θετικών και αρνητικών διατάξεων εκφράζοντας την άποψη πως «αυτό που κατατέθηκε είναι η δομική συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου.»

Ενώ παράλληλα κάνοντας μια εκτίμηση την οποία – όπως είπε – στηρίζει στα δεδομένα του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και της τωρινής αγοράς εργασίας στην οποία κυριαρχούν η ημιαπασχόληση και οι χαμηλοί μισθοί, θα υπάρξει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού για βιωσιμότητα μέχρι το 2070 για το νέο ασφαλιστικό.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες