ΛΑΡΙΣΑ

Μαρία Γαλλιού: Θέλω να εκπροσωπήσω τη γενιά της κρίσης και της χρεοκοπίας

Η παρθενική της εμφάνιση στον πολιτικό στίβο έχει ήδη σχολιαστεί, καθώς έχει κινήσει το έντονο ενδιαφέρον και την προσοχή όλων αυτών που βλέπουν, διαβάζουν και παρακολουθούν την κίνηση των υποψήφιων βουλευτών, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Ίσως είναι η επαγγελματική της καταξίωση μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, παρά το νεαρό της ηλικίας. Σίγουρα όμως είναι πως δεν στρογγυλεύει τα λόγια της.

Η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Μαρία Γαλλιού, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής, μιλάει στο onlarissa.gr για την εμπειρία της και εξηγεί για ποιον λόγο μπήκε στη μεγάλη αυτή περιπέτεια.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Διάβασα με προσοχή την ομιλία σας στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήσατε και σημείωσα δυο θέματα που θα ήθελα να μου σχολιάσετε. Το πρώτο είναι η απόφασή σας να μιλήσετε «εξ ονόματος» -αν μου επιτρέπεται η φράση- της γενιάς σας…

Ναι, ήταν μια απόφαση συνειδητή πέρα για πέρα, καθώς αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δέχθηκα τελικά να είναι υποψήφια βουλευτής. Όπως είπα και στην ομιλία μου η δική μου γενιά δεν ήταν η γενιά της Αντίστασης. Δεν ήταν η γενιά του εμφυλίου. Δεν ήταν η γενιά της αστικής ανοικοδόμησης. Δεν ήταν η γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν ήταν η γενιά της συμφιλίωσης. Δεν ήταν η γενιά της αλλαγής. Δεν ήταν η γενιά του εκσυγχρονισμού και της απατηλής λάμψης. Η δική μου η γενιά είναι η γενιά της κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η γενιά που χωρίς να ευθύνεται για κάτι, κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό. Που έμεινε με τα εφόδια της μπροστά στον συλλογικό καθρέφτη και έπρεπε να πάρει την σκληρή απόφαση της μετανάστευσης, για να μπορέσει να βρει τη δουλειά που την εκφράζει και που θα της δώσει το δικαίωμα να δημιουργήσει.

Ως εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, και μπροστά στο ίδιο ακριβώς δίλημμα, εγώ προτίμησα να μείνω και να αγωνιστώ. Να αγωνιστώ για τα δικά μου όνειρα, για τους δικούς μου στόχους, για τα δικά μου οράματα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα να κατέβω στην πολιτική.

Για να εκπροσωπήσω αυτή ακριβώς τη γενιά. Για να μιλήσω στον κόσμο για τα δικά μας όνειρα και τις δικές μας αγωνίες. Για να τους δώσω να καταλάβουν πως είναι η ανανέωση των προσώπων και των ιδεών, αυτά που μπορούν να προσφέρουν το καθαρό οξυγόνο σε μια χώρα που τα έχει ανάγκη τόσο πολύ.

Το δεύτερο που σημείωσα ήταν το «ψευτοδίλημμα», όπως το χαρακτηρίσατε, που τίθεται στον ελληνικό λαό από τα δυο κόμματα εξουσίας.

Μίλησα για το ψευτοδίλημμα που τίθεται στον ελληνικό λαό από κείνους που θέλουν να διατηρήσουν ανέγγιχτα τα προνόμια τους, και τα οποία, εν πολλοίς, ευθύνονται και για την χρεοκοπία της χώρας.

Όλοι ή αν θέλετε καλύτερα, οι περισσότεροι, μιλάνε για έναν νέο δικομματισμό. Από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Αυτό που δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό όμως είναι πως δεν υπάρχει δικομματισμός με 60%.

Από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε με τον πλέον χυδαίο τρόπο τους Έλληνες πολίτες. Που υποσχέθηκε πως θα βάλει τέλος στο μαρτύριο σχίζοντας τα μνημόνια και διώχνοντας τους δήθεν εισβολείς μας. Που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συγκυβερνήσει με τη χειρότερη μορφή της δεξιάς. Που δεν δίστασε να στοχοποιήσει πολιτικούς και παρατάξεις, διαλύοντας το κράτος δικαίου και εργαλειοποιώντας ακόμα και τη δικαιοσύνη. Που έκλεισε χωρίς καμία ευρύτερη πολιτική συναίνεση ακόμα και εθνικά θέματα, μόνο για να τα εκμεταλλευτεί στην κάλπη.

Από την άλλη έχουμε την προελαύνουσα Νέα Δημοκρατία, με υψωμένη τη σημαία της εκδίκησης και του ρεβανσισμού. Της παράταξης που είναι έτοιμη να εφαρμόσει την πιο σκληρή εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Που έχει δώσει συγχωροχάρτι σε όλους εκείνους τους δικούς της πολιτικούς που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας και που τώρα ξαφνικά βρήκαν, ως δια μαγείας, την φωνή που είχαν χάσει επί μια δεκαετία.  Που έχει συγκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς και τώρα ευαγγελίζεται το νέο και το άφθαρτο. Και όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της κατ’ επίφασιν αριστεράς. Γιατί είναι ο κ. Τσίπρας αυτός που στρώνει τα χαλί της επανόδου της δεξιάς στην εξουσία. Είναι αυτός που με τις πολιτικές του, τα ψέματα και την ηθική κατάρρευση της κυβέρνησης του, κάνει τον κ. Μητσοτάκη να φαντάζει ως σωτήρας.

Ποιο είναι λοιπόν το δίλημμα για σας;

Το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια πολιτική δύναμη που θα εγγυάται την πρόοδο και θα αποτελεί τον ανατρεπτικό παράγοντα για την επανόρθωση της Δεξιάς ή την επιστροφή στο φαύλο παρελθόν. Αυτός είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Κάποιοι βιάστηκαν να μας διαγράψουν. Να μας τοποθετήσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Να μας απορρίψουν πριν ακόμα ακούσουν τους Έλληνες πολίτες. Το πρώτο εκκωφαντικό μήνυμα το έλαβαν όμως από τους πολίτες το βράδυ των ευρωεκλογών, όταν με την ψήφο τους, έστειλαν το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση. Το δεύτερο, πιο ηχηρό αυτή τη φορά, μήνυμα θα το λάβουν το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν θα δουν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής να ανέρχονται σε διψήφιο ποσοστό και να καλείται να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες περιοδεύοντας στα χωριά του νομού; Τα μηνύματα που αφορούν το ΚΙΝΑΛ αλλά και εσάς προσωπικά.

Το ΚΙΝΑΛ θα βγει από τις κάλπες της Κυριακής με υψηλότερο ποσοστό από αυτό που σημείωσε στις ευρωεκλογές. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει το αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επί προσωπικού θα ήθελα να σας πω ό,τι με συγκινεί η αγάπη και η θέρμη με την οποία με υποδέχονται άνθρωποι που τους συναντώ για πρώτη φορά. Άνθρωποι που μου ανοίγουν την καρδιά τους και με κάνουν να αισθάνομαι «δικό τους παιδί». Είμαι πολύ ικανοποιημένη και πολύ αισιόδοξη. Ραντεβού λοιπόν στην κάλπη της πολιτικής έκπληξης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις