ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Γαλάζιο» ψηφοδέλτιο: Τρεις Λαρισαίοι και μία… έκπληξη που φλέρταραν με τη λίστα

Αν και καθυστέρησε… βασανιστικά να ανακοινωθεί, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας δεν περιελάμβανε τελικά καμία απολύτως έκπληξη, καθώς την ενδέκατη θέση έλαβε το φαβορί, η πολιτευτής, δικηγόρος και από τους πρώτους στη Λάρισα που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ., Ελένη Αξιόγλου.

Και προφανώς η έκπληξη απουσίαζε, αφού την υπόλοιπη δεκάδα σας την είχε παρουσιάσει σε εκτενές ρεπορτάζ το onlarissa.gr από τον περασμένο Δεκέμβριο! (Διαβάστε το εδώ)

Ωστόσο, κυριολεκτικά στο παρά… πέντε, υπήρξαν διεργασίες που ενδεχομένως θα είχαν αλλάξει τουλάχιστον κατά τα 2/11 τη γνωστή λίστα, αλλά λόγω πιέσεων και προπαντός ισορροπιών στο εσωτερικό της παράταξης, δεν ευοδώθηκαν.

Στα γνωστά πρόσωπα – λόγω των ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών – εξέχουσα θέση έχει ο πρώτος σε σταυρούς στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Λάρισας, Θανάσης Παιδής. Ο ίδιος διέψευσε σε κάθε αφορμή που το δόθηκε το ενδιαφέρον του, ωστόσο οι αθηναϊκές εφημερίδες έπαιζαν «δυνατά» το όνομά του, την ώρα που στην Πειραιώς όμως, έφθαναν «τελεσίγραφα» πως μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του θα έβαζε… μπουρλότο στο ψηφοδέλτιο!

Η δεύτερη υποψηφιότητα είναι αυτή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη, η οποία παρομοίως κατατάχθηκε στις «χρυσές εφεδρείες» για λόγους που υπερβαίνουν των στενών κριτηρίων επιλογής…

Η τρίτη υποψηφιότητα αφορούσε την κ. Ελένη Πολύζου, η οποία ήταν στη λίστα του  2015 ως προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ωστόσο, η κάλυψη της τέταρτης γυναικείας θέσης ήρθε από την κ. Αξιόγλου, η οποία ευθύς εξαρχής ήταν το φαβορί για τους προαναφερθέντες λόγους. Ακούστηκε μεν, αλλά «ουδέποτε υπήρξε θέμα» όπως εξηγούσε στο onlarissa.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ., και η υποψήφια στις εκλογές του 2012, κ. Κατερίνα Ζαχείλα.

Το πρόσωπο που δεν αποτυπώθηκε ποτέ στο ρεπορτάζ, αλλά βολιδοσκοπήθηκε έντονα, είναι η κ. Ρένα Καραλαριώτου. Η μόλις προ εβδομάδων υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, παρά την ήττα της στο δεύτερο γύρο των εκλογών, προσεγγίστηκε από την Πειραιώς. Ωστόσο φέρεται να μην αποδέχθηκε τη βάσανο μίας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης, μόλις μερικές εβδομάδες μετά τις δημοτικές εκλογές. Δεν ενδιαφέρθηκε, δεν υπήρξε το κατάλληλο timing ή κάτι άλλο;

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις