Θωμάς Ρετσιάνης

Χρειάζεται ένας Καμμένος στην ΝΔ;

Ο Δημήτρης Καμμένος θα είναι λέει καλή μεταγραφή για την ΝΔ, καθώς θα κόψει ψήφους από τον Βελόπουλο. Με το ίδιο σκεπτικό , ακούγεται πως καλό είναι να αγκαλιαστούν παρόμοιες υποψηφιότητες που μπορούν να ανακόψουν την πορεία του Βελόπουλου προς τη Βουλή. Αν μπορούσε κάποιος θα πρότεινε και τον ίδιο τον Βελόπουλο, καθώς τότε σίγουρα θα έκοβε όλες (σχεδόν) τις ψήφους προς τον Βελόπουλο.

Η εκλογική επιρροή της ΝΔ διευρύνεται γιατί το πολιτικό στίγμα της αυτή τη στιγμή είναι ο σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός λόγος. Μια επιχειρούμενη πρόσκαιρη αύξηση (αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα είναι αύξηση) ποσοστού που θα βασίζεται στην προαναφερθείσα λογική, είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα.

Με σαφή τρόπο η ΝΔ υποστηρίζει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής μακριά από τον λαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό. Η χώρα έχει ανάγκη από μία Βουλή στην οποία θα επικρατεί σοβαρότητα και σύνεση. Μία Βουλή όπου θα κυριαρχεί ο πολιτικός λόγος και όχι οι φωνές και οι γραφικότητες. Είναι εξόχως σημαντικό η επιλογή των υποψηφίων να βασίζεται σε αυτή την αναγκαιότητα και όχι σε τάχα στρατηγικές εκλογολογικές συμμαχίες και αγκάλιασμα αποδεδειγμένα φαιδρών και προφανώς επικίνδυνων προσώπων με στόχο λίγες ψήφους παραπάνω (και εδώ ξαναλέω πως είναι αμφίβολο αν θα μιλάμε για αύξηση ψήφων).

Το να κερδίσεις έναν εκλογικό αγώνα χωρίς να παρεκκλίνεις από την ουσιαστική σου ιδεολογία και το πολιτικό σου ύφος και στάση, ειδικά όταν αυτά είναι το ακριβώς αντίθετο του λαϊκισμού και απέναντι από τα εύκολα, μεγάλα λόγια, μπορεί να είναι πράγματι πιο δύσκολο. Το αποτέλεσμα όμως θα δικαιώσει και τις προσωπικές και τις στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας, αλλά και θα συμβάλλει ουσιωδώς και αποφασιστικά στον πολιτικό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη η χώρα.

Θωμάς Ρετσιάνης – Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις