ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Opel Corsa έχει βάρος κάτω από 1.000 κιλά

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουμε με ενδιαφέρον την εφετινή χρονιά είναι το καινούργιο Corsa. Το best seller μοντέλο της γερμανικής μάρκας αναμένεται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το φθινόπωρο και όπως έχει γίνει γνωστό θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και ως ηλεκτρικό.

Η έκτη γενιά του Corsa έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Peugeot 208 και υιοθετεί κοινά μηχανικά μέρη.

Χάρη στα κράματα υψηλής αντοχής, το νέο σασί και την ενεργειακή πλατφόρμα (multi-energy), το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά σε σύγκριση με το τωρινό.

Το συνολικό βάρος του αμαξώματος έχει πέσει κάτω από τα 1.000 κιλά, γεγονός που ωφελεί σημαντικά τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές ρύπων, καθώς και την οδική συμπεριφορά.

Στην εξοικονόμηση του βάρους συμβάλλουν, επίσης, οι αλουμινένιοι κινητήρες σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των εμπρός και πίσω αξόνων. Τα νέα τρικύλινδρα μοτέρ ζυγίζουν περίπου 15 κιλά λιγότερο, το αλουμινένιο καπό είναι ελαφρύτερο κατά 2,4κ. και τα καθίσματα κατά 10 κιλά.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις