ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας μετά την ανακοίνωση Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο από τον… Βερναρδάκη!

Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου πολιτικού «γάμου» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, επισφράγισε η χθεσινή επίσκεψη στη Λάρισα του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Μία επίσκεψη που για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, διόλου τυχαία ήταν, αφού ο κ. Βερναρδάκης φέρεται να αποτέλεσε τον «συνδετήριο κρίκο» μεταξύ της κυβέρνησης και του υφυπουργού, στις κρίσιμες ώρες της αναζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης, λίγο πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόφαση του Λαρισαίου κυβερνητικού στελέχους να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα με την ήδη εκπεφρασμένη αρνητική άποψη για το θέμα της Μακεδονίας, αβίαστα οδηγούσε στο συμπέρασμα πως η επόμενη ημέρα για τον Βασίλη Κόκκαλη θα ήταν παντελώς διαφορετική. Η παροχή στήριξης στην κυβέρνηση και η μοιραία αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, περιόριζαν σημαντικά το πεδίο των επιλογών για το πολιτικό του μέλλον. Και προφανώς αυτό ήταν κάτι που γνώριζε καλά ο κ. Κόκκαλης όταν συντάσσονταν με την κυβερνητική πλειοψηφία, έχοντας λάβει τις αποφάσεις του.

Προερχόμενος βέβαια από μία παντελώς διαφορετική πολιτικοϊδεολογική πτέρυγα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να «ενσωματωθεί» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, αποφασίστηκε να γίνει η χρήση της φόρμουλας του «συνεργαζόμενου», ακολουθώντας την πεπατημένη στην οποία πορεύτηκαν πολλοί στο παρελθόν.

Έτσι, ο χθεσινός καφές που απόλαυσε ο υπουργός Επικρατείας με θέα το αρχαίο θέατρο της Λάρισας κάθε άλλο παρά «αθώος» και «τυχαίος» ήταν, αν ρίξει κάποιος μία απλή ματιά στις δηλώσεις που επέλεξε να κάνει. Ο κ. Βερναρδάκης ήρθε στη Λάρισα πρακτικά για να προαναγγείλει τη συμμετοχή του Βασίλη Κόκκαλη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο κι αυτό έπραξε.

Πλέον, το μπαλάκι πέφτει στο γήπεδο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου εδώ και καιρό βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα και μόνον εξαιτίας των φημών περί ένταξης του Βασίλη Κόκκαλη στην εκλογική τους λίστα. Πλέον, η επόμενη ημέρα των δηλώσεων Βερναρδάκη, βρίσκει την πλειοψηφία των Λαρισαίων ΣΥΡΙΖΑίων σε συνθήκη αμηχανίας.

Εύλογη εξέλιξη, καθώς κ. Κόκκαλης μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όχι για την τιμή των όπλων ή για μία τιμητική πολιτική «αποστρατεία», αλλά για να διεκδικήσει με αξιώσεις την επανεκλογή του στο κοινοβούλιο, κάτι που μέχρι σήμερα φάνταζε αποκλειστικό προνόμιο προσώπων όπως οι δύο εν ενεργεία βουλευτές Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος ή ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής.

Και το πολιτικό ροντέο μόλις άρχισε παρά το γεγονός ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ήταν προ πολλού υποψιασμένος… Θυμίζουμε πως το onlarissa.gr ήδη από πέρυσι είχε προδιαθέσει τους αναγνώστες του για ενδεχόμενο ένταξης του κ. Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Λευτέρη Παπαστεργίου που είχε δημοσιευθεί στις 26 Μαρτίου του 2018

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις