ΛΑΡΙΣΑ

Ιερώνυμος: «Είναι επικίνδυνο να μιλά κανείς για μισθοδοσία κληρικών σε προεκλογική περίοδο»

Στην παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Μητραλέξη για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Το βιβλίο του κ. Σωτήρη Μητραλέξη «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε εφ’ όλης της ύλης στο ζήτημα της σχέσεως εκκλησίας και κράτους, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και φτάνοντας στο σήμερα όπου αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα που ήρθαν να …ανάψουν φωτιά στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Το να μιλά κανείς σε προεκλογική περίοδο για τη μισθοδοσία των κληρικών είναι κάτι επικίνδυνο» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ενώ παράλληλα τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη της Λάρισας. «Για να καλύψουμε τις ανάγκες μας χρειαζόμαστε τέσσερις νέους κληρικούς κάθε χρόνο. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί η Μητρόπολη αναγκάζεται να παίρνει μόνο έναν», αναφέροντας παράλληλα πως δεν θέλει νέους κληρικούς χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το βιοπορισμό τους.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε στη σχέση κράτους εκκλησίας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε δύο στοιχεία. Αρχικά στην προσπάθεια του κράτους να μετατρέψει τη συζήτηση σε επιβολή των θέσεών του εις βάρος της Εκκλησίας, αλλά και τη στάση «γαλατικού χωριού» που κρατά ορισμένες φορές η Εκκλησία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ο δρ. Παιδαγωγικής Νίκος Ράπτης, διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες