Συνταγές

Μπιφτέκια θαλασσινών

Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 8΄ – 10΄

Υλικά (για 7 – 8 μπιφτέκια)

250 γρ. καλαμάρια (ακαθάριστο βάρος)

250 γρ. σουπιές (ακαθάριστο βάρος)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια)
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
50 γρ. ξερά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
½ κ.σ. ξερό θυμάρι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Ανθός αλατιού
Πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C – 165°C, στο γκριλ. Πλένουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 3 λεπτά, να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε επίσης την τριμμένη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 – 120 γρ. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με μια ελαφριά αγιολί, πασπαλισμένη με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας και μια πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Διαβάστε επίσης...
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο