Παρασκήνιο

Η Βαγενά, ο λαϊκισμός και τα «Όχι» που έγιναν «Ναι»!

«Συζητάμε σήμερα την άσκηση μη έφεσης στην απόφαση του δικαστηρίου για τον 13ο μισθό. Δεν υπάρχει δίλημμα. Δεν το παζαρεύουμε με τις προσλήψεις Παυλόπουλου. Επί της ουσίας είστε “πεντακάθαρος”… … Ο Δήμαρχος ασκεί κριτική στην απόφαση του Δικαστηρίου!!! Πρωτοφανές!!

Θα σας πω εγώ τι είναι πολιτικάντικο, λαϊκίστικο και δημαγωγικό. Είναι να λες προεκλογικά ότι είσαι δίπλα στους εργαζόμενους, κατά των απευθείας αναθέσεων, κατά των ΜΚΟ, κατά των δίμηνων συμβάσεων  και την επόμενη μέρα ως Δήμαρχος να τα υλοποιείς ο ίδιος.

Τοποθετούμαι κατά της έφεσης και της οποιαδήποτε έφεσης σε δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων».

Ξεκάθαρα απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη η Αγγέλα Βαγενά και μάλιστα κατά μέτωπο, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα όταν παίρνει τον λόγο. Στάση που σίγουρα ενοχλεί τη Συμπαράταξη, αλλά μάλλον έντιμη αν σκεφτεί κανείς πως χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, η Τζένη Γελαλή, καθισμένη δίπλα στην Βαγενά, πήρε τον λόγο για να δηλώσει πως είναι κατά της έφεσης και στην ψηφοφορία ψήφισε… υπέρ!

Το ζήτημα πάντως είναι πως ο λαϊκισμός επηρεάζει τα μέγιστα τη λειτουργία της δημόσιας σφαίρας. Αυτό ήταν το στοιχείο που αναδείχθηκε τόσο μα τόσο έντονα χθες, εντός της αίθουσας του ΔΣ, αφού υπήρξαν και δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν τον λόγο για πρώτη φορά μετά από πέντε σχεδόν χρόνια!

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις