ΛΑΡΙΣΑ

Με τον Κουρέτα συναντήθηκε ο ΝίκοςΓαμβρούλας

Το Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογιαςκαι τον καθηγητή Φυσιολογίας ZωικώνOργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντή του ομώνυμου εργαστηρίουκ.Δημήτρη Κουρέτα επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Ορμής Ανανέωσης, Πέτρο Καλτσίδη και Γιώργο Νταφόπουλο.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μέρη του εργαστηρίου του τμήματος, να παρακολουθήσει εργαστηριακές μελέτες, καθώς και να συζητήσει με τον κ. Κουρέτα ζητήματα που αφορούν την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Αυτοδιοίκηση, τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, καθώς και τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πιο συγκεκριμένα συμφώνησαν στην ανάγκη ο Δήμος να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Πανεπιστήμιο και να συνδιοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις, ώστε η βαθιά γνώση του Πανεπιστημίου να μεταφέρεται σε όλους τους πολίτες. Η έρευνα και η καινοτομία είναι απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη μια πόλης όπως η Λάρισα.

Επίσης ανέφεραν πως είναι σημαντικό στην πόλη μας, την πόλη του Ιπποκράτη να εκμεταλλευτούμε την κληρονομία του μεγάλου αυτού επιστήμονα και σε συνεργασία με την Σχολή Βιοχημείας και την Ιατρική Σχολή να δημιουργήσουμε το μουσείο της «Ανθρώπινης Ανατομίας». Μια δράση που μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες μαθητές – φοιτητές αλλά και απλούς πολίτες από κάθε περιοχή της χώρας.

Στον τομέα της Αγροδιατροφής, όπου η περιοχή μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, συμφώνησαν στην ανάγκη ο Δήμος (αλλά και η Περιφέρεια) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, να ενισχύει με κάθε τρόπο την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων. Ένας ισχυρός Δήμος με τις κατάλληλες συμπράξεις, μπορεί να καταστήσει τα τοπικά προϊόντα παγκοσμίως γνωστά και να ενισχύσει σημαντικά τους τοπικούς παραγωγούς από την παραγωγική διαδικασία έως την πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Τέλος σημαντική αναφορά έγινε στα Χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν (ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκά προγράμματα κτλ) και θα έπρεπε ο Δήμος να εκμεταλλεύεται στον ανώτατο βαθμό για ανάπτυξητων υποδομών της πόλης, των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος κτλ.

Τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και πρότειναν την συνδιοργάνωση δράσεων για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις