ΛΑΡΙΣΑ

Ετήσια Γενική Συνέλευση για τους Λαρισαίους οικοδόμους

Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019, στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΥΠΟΓΙΣΜΟΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καλεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας, συνέχεια των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα:

* Για να εμποδίσουμε το νέο σάρωμα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την Ε.Ε και το κεφάλαιο.

* Για την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την υπογραφή ΚΣΣΕ, την αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων.

Όχι στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που ωφελούν την εργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσουν τα άγρια μέτρα χωρίς αντιδράσεις.

Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Η κυβέρνηση φέρνει νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη επιζήμια τακτική τους απέναντι στο λαό. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλους μας, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Κανένας κλάδος δεν θα σωθεί μόνος του.

Είναι ψέμα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο είναι μηδαμινή.

Ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων είναι ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας. Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από την απάτη «των ισοδύναμων»! Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ισοδύναμο! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών!

Έχουν αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης για τους οικοδόμους κατά 2 χρόνια, 60 τους παλιούς και 62 τους νέους ασφαλισμένους, βάζουν χέρι στα ΒΑΕ ξεκινώντας από τους ΟΤΑ, θέλουν την απαλλαγή πλήρως της εργοδοσίας από το μη μισθολογικό κόστος, ετοιμάζουν την απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Εξαπολύουν νέα άγρια φοροεπιδρομή, μείωση του αφορολόγητου. Τις ιδιωτικοποιήσεις θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία!

Τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη με την οργάνωση και τον αγώνα!

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην εργοδοσία, στους μεγαλοκατασκευαστές, στην κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση, ταξική συνεργασία.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της λεγόμενης πολιτικής σταθερότητας του κεφαλαίου, που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμό με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019, στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Διεκδικούμε κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς:

* Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των μνημονίων.

* Πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα, σε επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών των κλαδικών μισθών.

* Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας.

* Αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων, αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια αντίστοιχα νωρίτερα για όσους είναι στα ΒΑΕ. Κανένας ανασφάλιστος.

* Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους οικοδόμους 600 ευρώ το μήνα, για όσο είναι άνεργοι.

* Να καταργηθεί η βαριά και άδικη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, κλπ.

* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις