ΛΑΡΙΣΑ

Τι λέει ο δήμος Λαρισαίων για τον άστεγο στο Φρούριο

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του onlarissa.gr και φωτογραφία που αναδεικνύει το θέμα ενός άστεγου στην περιοχή του Φρουρίου, από την αντιδημαρχεια κοινωνικής πολιτικής ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος για άστεγο σε περιοχή της πόλης και με σεβασμό στην υπεύθυνη και αθόρυβη δουλειά των εργαζομένων μας, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

  1. Στην πόλη μας από το 2015 λειτουργεί με πρωτοβουλία του Δήμου μας δομή αστέγων (υπνωτήριο και κέντρο ημέρας) που σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα ξενώνα γυναικών καλύπτουν τις ανάγκες συμπολιτών μας όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  2. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πρόνοιας είναι 2410680220, 2410680243 και 6970236181 (σε 24ωρη βάση).
  3. Υπάρχουν συμπολίτες που το πρόβλημά τους ΔΕΝ είναι η απουσία στέγης. Παρά την ύπαρξη θέσεων στους ξενώνες μας επιλέγουν να μην φιλοξενηθούν σ’ αυτούς, δίνοντας εικόνα αντίστοιχη μ’ αυτήν που περιγράφει το δημοσίευμα. Στις περιπτώσεις αυτές οι αρμόδιοι, έμπειροι κοινωνικοί επιστήμονες του Δήμου μας συνεργάζονται με τους οικείους τους και τις άλλες υπηρεσίες της πόλης στη βάση των δυνατοτήτων που ο νόμος τους δίνει.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολλούς συμπολίτες που συνεργάζονται με τους κοινωνικούς μας λειτουργούς σε κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να τους διαβεβαιώσουμε ότι τα στελέχη μας ελέγχουν άμεσα κάθε περιστατικό που αναφέρεται στην υπηρεσία. Πολύ σημαντικός, τέλος, είναι και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης της πόλης μας σε ένα θέμα που απαιτεί την υπεύθυνη στάση όλων, χωρίς εντυπωσιασμούς και άλλου είδους επιδιώξεις.”

Σ.Σ. Δεν αντιλαμβανόμαστε την ευθιξία του γραφείου τύπου του δήμου Λαρισαίων, εκτός κι αν οι ενοχές περισσεύουν… Η φωτογραφία είναι εύγλωττη και η ευαισθησία του δημοσιογράφου που κατέγραψε το γεγονός δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί. Αν οι υπάλληλοι του γραφείου τύπου του δήμου Λαρισαίων δούλευαν στην Ακαδημία Αθηνών και όχι σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα καταλαβαίνουμε τη διαφορετική αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης… Όμως απ’ ότι γνωρίζουμε την ίδια δημοσιογραφία υπηρέτησαν και δεν χρειάζεται να τινάζουν από πάνω τους τη… σκόνη…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις