ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πετρόπουλος από Λάρισα: Δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή συντάξεων

“1.460.000 συνταξιούχοι δεν θα υποστούν την παραμικρή μείωση στη σύνταξή τους, ενώ 620.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενός ποσού μέσου όρου 99 ευρώ”. Τα παραπάνω δήλωσε κατηγορηματικά από τη Λάρισα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Ο κ Πετρόπουλος, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης, υποστήριξε πως “η κυβέρνηση, πιστή στα όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό τον Ιανουάριο του 2015, κατάφερε, αφού ομαλοποίησε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, να είναι σήμερα στη θέση να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους”.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως “όλοι οι οικονομικοί δείκτες της χώρας έχουν βελτιωθεί σε πολύ καλό σημείο”, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα σκληρή επίθεση στη ΝΔ, δηλώνοντας πως “επεξεργάζονται σφαγή των συντάξεων”, σε περίπτωση που επανέλθουν στην εξουσία, αφού, όπως ο ίδιος σημείωσε “είναι το κόμμα που υποστηρίζει και σήμερα με δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του και του ίδιου του προέδρου πως οι συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν”.

Ο ίδιος ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε τις περικοπές των συντάξεως ως “αντιαναπτυξιακό μέτρο που οδηγεί την οικονομία σε ύφεση”, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσο φοβάται με το “κύμα” των προσφυγών που αρχίζει σε ολόκληρη την επικράτεια για τη διεκδίκηση αναδρομικών, παρέπεμψε στις αποφάσεις του ΣτΕ. “Το ΣτΕ θα καθορίσει αν και σε πόσους θα είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε αναδρομικά”, δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν φοβούνται καθόλου.

Τέλος ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκαθάρισε πως “ανασυγκρότηση και ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό φτωχό”, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι βιώσιμο μέχρι το 2060″.

Λευτέρης Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις