ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποκάλυψη Αγοραστού για τις κρίσιμες μέρες της χρεοκοπίας

Μια ιστορία άγνωστη στους πολλούς απεκάλυψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ, παρουσία του εκπροσώπου τύπου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά και αφορούσε τις δραματικές μέρες των capital controls και την χρεοκοπία της χώρας.

“Με capital controls ήταν αδύνατο να τρέξει το ΕΣΠΑ. Κανένας δεν μπορούσε να πληρωθεί. Όλα τα έργα βρισκόταν στον αέρα, το ίδιο και η χώρα. Κάτι έπρεπε να γίνει και μάλιστα άμεσα. Επικοινώνησα με τον Μαργαρίτη Σχοινά και βρέθηκα στο γραφείο του Ζαν Κλωντ Γιουνκερ. Είχε κανονιστεί μια σύντομη, σε διάρκεια, συζήτηση. Τελικά, η κουβέντα κράτησε πάνω από μια ώρα, παρουσία της Επιτρόπου κας Κρέτσου, και καταφέραμε να βρούμε την άκρη. Με την συνεργασία αυτή σώσαμε το ΕΣΠΑ και κρατήσαμε όρθια και την χώρα”, είπε ο Κώστας Αγοραστός, για να τον επιβεβαιώσει, στη συνέχεια ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ.

“Είναι πολλά που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες για εκείνη την δραματική περίοδο. Ένα από αυτά σας αποκάλυψε απόψε ο Περιφερειάρχης. Τότε ήταν ελάχιστοι εκείνοι που στήριξαν την Ελλάδα, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Σήμερα είναι πολλοί που ζητάνε τα εύσημα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις