ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Χάντερ «καθάρισε» για την ΑΕΚ (78-71)

Την τέταρτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η ΑΕΚ που επικράτησε με 78-71 της Φουενλαμπράδα στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και παίζοντας καλή άμυνα κυρίως στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση στο τέλος, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να το καταφέρουν. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση με τον νεαρό Τσαλμπούρη να αρπάζει την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπάνκι και έδωσε λύσεις με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 20-13 στο 5’. Παρόλα αυτά οι ισπανοί όμως ισορρόπησαν το παιχνίδι με απαντά τρίποντα, αλλά κι επειδή οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν συνεχώς λάθη.

Η Φουενλαμπράδα μάλιστα πέρασε μπροστά με 32-31 στο 15’, αλλά ο Χάντερ ήταν σε πολύ καλή βραδιά και βοήθησε τους γηπεδούχους να τελειώσουν το πρώτο μέρος με 41-34. Ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Ενωσης» και στος δυο μέρη του γηπέδου προσφέροντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ οι ισπανοί είχαν μόλις 13/36 δίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα με τον Κρουζ να είναι δραστήριος στην επίθεση και πέρασαν μπροστά με 48-47 στο 25’.

Ο Μπάνκι πήρε ταϊμ άουτ και άλλαξε την άμυνά του, με τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν στην περιφέρεια και να μην επιτρέπουν στους Ισπανούς να κάνουν επιθέσεις με σωστές προϋποθέσεις. Με 12-0 σερί λοιπόν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 59-48 στο 28’ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της με τον Χάντερ να δεσπόζει μέσα στις δυο ρακέτες, αλλά και τον Γκρίφιν να σκοράρει και να  οργανώνει.

Με έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου η Φουενλαμπράδα έχασε τον Νογκουέιρα, ο οποίος χτύπησε στο πόδι του και αποχώρησε από το ματς. Παρόλα αυτά όμως με σερί 7-0 μείωσε σε 66-62 στο 34’ και το παιχνίδι ξαναπήρε φωτιά! Μόνο που οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι ήταν ψύχραιμοι, «διάβασαν» σωστά την αντίπαλη άμυνα και με τους Ματσιούλις, Χάντερ κατάφεραν να προηγηθούν με 74-64 στο 38’.

Εκεί διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο και το σκορ, φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 78-71. Από την ΑΕΚ ο Βινς Χάντερ ήταν τρομερός με 24 πόντους και 11/16 δίποντα. Πολύ καλοί ήταν επίσης οι Σαντ-Ρος (10π.) και Γκρίφιν (9π.). Για την ισπανική ομάδα προσπάθησαν οι Ο’ Λίρι (13π., 10ρ) και Κρουζ (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 41-34, 59-54, 78-71

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις