ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πανστρατιά για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Προκειμένου να συμβάλουν από κοινού με κάθε δυνατό τρόπο, στη μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας  “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” Έλενα Ράπτη.

Σε δηλώσεις της η κα. Έλενα Ράπτη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: “Η καμπάνια ονομάστηκε “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” γιατί ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 16%, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά Σήμερα μέσα από το σύμφωνο που υπογράψαμε δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια μέσα από της υπηρεσίες της να  πολλαπλασιάσει τα μηνύματα ώστε να φτάσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους”.

Ο κ. Κώστας αγοραστός τόνισε πως: “Είναι μια μεγάλη και σημαντική πρωτοβουλία για την κοινωνία. Το να χτίζεις ένα δίχτυ προστασίας των παιδιών είναι σαν να προστατεύεις την κοινωνία του μέλλοντος. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά. Βγαίνουμε μπροστά για να δομήσουμε μια κοινωνία η οποία είναι για τα παιδιά με τα παιδιά”.

Σ.Ι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις