ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλή διάκριση στο τένις για τους αθλητές του Φοίβου

Με επιτυχίες για τον Ο.Α.ΦΟΙΒΟ Λάρισας ολοκληρώθηκε και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης για τις κατηγορίες 10-12-14-16 ετών.

Η Μιχαέλα Λάκη ήταν για άλλη μια φορά σαρωτική, χάνοντας μόλις 12 gamesστην πορεία της για την κατάκτηση της 1ης θέσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος της κατηγορίας Κορίτσια 14. Στον τελικό επικράτησε της αθλήτριας Δήμητρας Παύλου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών με σκορ 6-3, 6-3.

Αυτή είναι η 4η φορά που στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος στα μονά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για οποιοδήποτε αθλητή της επαρχίας. Να σημειωθεί ότι είναι ηλικιακά μια χρονιά μικρότερη από τις αντιπάλους της και αυτό αποδεικνύει πόσο μπροστά βρίσκεται από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Πρωταθλητής Ελλάδος στα διπλά της κατηγορίας Αγόρια 14 ήταν ο Ιωάννης Μπεχλιβανίδης πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση με συμπαίχτη την Γεώργιο Βαλάρη του Ο.Α.Παπάγου. Στον τελικό έκαναν τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του φαβορί του τουρνουά Μητσάκου-Σαμολαδά με σκορ 6-3, 6-2.  Στα μονά έφτασε για πρώτη του φορά στου 16 καλύτερους της κατηγορίας όπου και έχασε οριακά από τον μετέπειτα 3ο νικητή Λαφαζάνο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Έτσι πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη 8άδα της Πανελλήνιας βαθμολογίας.

Την 4η θέση στα διπλά της ίδιας κατηγορίας κατέκτησε ο αθλητής μας Ελευθέριος Δημοβέλης με συμπαίχτη τον Α.Γραμματικούλη του Ο.Α.ΦΟΙΒΟΣ χάνοντας οριακά την 3η θέση έχοντας 2 matchpointsγια την νίκη.

Στα αγόρια της κατηγορία 14 ετών αγωνίστηκε επίσης ο αθλητής Κωνσταντίνος Τσαλόπουλος φτάνοντας ως τον γύρο 32 στα μονά και στην 5η θέση στα διπλά.

Στα Κορίτσια 14 η Βικτωρία Πιάχα έφτασε ως τον γύρο των 16 στα μονά όπου ηττήθηκε από την μετέπειτα 3η νικήτρια Λαζαρίδου από την Βέροια και κατέκτησε την 5η θέση στα διπλά με συμπαίχτρια την Ρουσμένη του Ο.Α.Μαγνησίας. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Λυδία Πετσούλα φτάνοντας ως τις 32 στα μονά και στις 16 στα διπλά.

Στα Αγόρια 16 αγωνίστηκαν ο Μιχάλης Χατζηγεωργίου χάνοντας στον γύρο των 64 και ο Γεώργιος Τσαλόπουλος ως τον γύρο των 32.

Στα Κορίτσια 12 η Άννα Στάμου έφτασε ως τον γύρο των 32 του κυρίως ταμπλό και η Δανάη Αθανασίου αποκλείστηκε στα προκριματικά.

Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήσανε οι μικροί μας αθλητές κάτω των 10 ετών. Ο Ανδρέας Μεσσής έφτασε ως τον γύρo των 16, η Πετσούλα Φένια αν και ένα χρόνο μικρότερη σημείωσε πολύ καλή πορεία ως τον γύρο των 16, η Λίνα Παρλάντζα και η Γεωργία Μπεχλιβανίδη ως τις 32, ενώ η Ελισάβετ Μελαχροινούδη αποκλείστηκε στη φάση των Ομίλων.

Το Δ.Σ. του Ο.Α.Φοίβος και ο Πρόεδρος Δημήτρης Φαρασλής συγχαίρουν τους αθλητές για την εξαιρετική τους απόδοση και τους προπονητές για την καθημερινή σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν και θέλουν να ευχαριστήσουν τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς τον Σύλλογο.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις