ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Περισσότερες Σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ διεκδικούν οι φορείς των Τρικάλων

Στη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής, με στόχο τη διεκδίκηση αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ευρεία σύσκεψη φορέων του νομού, μετά από σχετικό κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Στο πλαίσιο της ενοποίησης των τμημάτων των ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι φορείς των Τρικάλων εμφανίζονται αποφασισμένοι όχι μόνον να διατηρήσουν η υφιστάμενη κατάσταση, αναφορικά με τα τμήματα και τις σχολές του νομού, αλλά και να διεκδικήσουν περισσότερα τμήματα.

Όλοι οι φορείς του Δήμου, πολλοί εκ των οποίων εκπροσωπούν ολόκληρο τον νομό Τρικάλων, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί, μετά από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα, για την ενοποίηση των ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ανοίγοντας τη σχετική συζήτηση, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι τίθενται σοβαρά και σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτόν, στην εισηγητική του ομιλία στη συνάντηση, έθεσε ξανά, δύο θέματα: την ανάγκη τεκμηρίωσης των αιτημάτων του νομού και την ουσιαστική συζήτηση. Όλοι οι Tρικαλινοί φορείς έθεσαν τα βασικά ζητήματα: Συμπόρευση των πολιτών και των φορέων, διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, διεκδίκηση πρόσθετων τμημάτων και καταγραφή των τεκμηρίων και επιχειρημάτων.

Επί της ουσίας, όλοι οι ομιλητές έθεσαν ζητήματα για το πραγματικό μέλλον των σπουδών, για την ανάγκη της ενασχόλησης με την τεχνική εκπαίδευση, για την ανάδειξη – την ουσιαστική και πραγματική – των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού και δη του Δήμου Τρικκαίων. Για παράδειγμα, η γαλακτοκομία, η κτηνοτροφία, η διατροφή, ο αθλητισμός, ο  τουρισμός, είναι σημεία και περιπτώσεις, που μπορούν να προωθηθούν. Αυτή η προώθηση θα γίνει, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Τρικκαίων, μέσω της επιτροπής που θα συγκροτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Ο συντονιστής της συζήτησης, καθηγητής της ΣΕΦΑΑ, Δημήτρης Σιούλας, έθεσε αρχικώς τα βασικά ζητήματα για τη σχολή. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών και των εκπροσώπων φορέων.

Το “παρών” στη συζήτηση-συνάντηση έδωσαν οι εκλεγμένοι βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλος, Σιμορέλης, οι πρώην βουλευτές κ. Λέγκας, Βλαχογιάννης και Ταμήλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης, Γιάννης Μπουτίνας και ο περιφερειακός σύμβουλος, Απ. Κολίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Λάππας, Καΐκης, Μητσιούλης, Χατζηγάκης. ο πρώην δήμαρχος Κ. Παπαστεργίου και ο πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Κ. Κατσίκης, από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Ψύχος, Α. Αναστασίου, Αχ. Λασπάς και οι πρώην αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα, Λεβέντη, Βασταρούχας, Γούλας, Παπανικολάου, ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Μπάρδας, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, κ.Μητσιάδη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παζαΐτης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Φαρκαδόνας Ηλίας Καραμάνος, από την εκπαίδευση, οι καθηγητές της ΣΕΦΑΑ κ. Φατούρος και Κουθούρης, η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Βάσω Κάκλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Χρ. Τρικάλης, από τον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Χρ.Μπλουγούρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Χρ.Καλλέας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Απ. Κόκκοβας, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, Δ. Κόκκας, ο πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, Αν.Λάππας, εκπρόσωποι ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων, από τον επιστημονικό τομέα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, Νίκος Γουγουλάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου, ο πρόεδρος της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Λύχος, η πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων Ευθ. Φωτάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρ. Μαντζανά, ο γυμναστής κ. Μπουλογιώργος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις