ΛΑΡΙΣΑ

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Το 97% των πυρκαγιών στη Λάρισα προκαλούνται από… σιτοκαλαμιές!

Στοιχεία που εντυπωσιάζουν αλλά και προβληματίζουν συνάμα, έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, ταξίαρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης σύσκεψης για την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου στη Λάρισα, παρουσία όλων των διοικητών πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζουβάρα η Θεσσαλία και η Λάρισα ιδιαίτερα κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία, το 97% των πυρκαγιών που καταγράφονται ετησίως, να προέρχεται από ανεξέλεγκτη καύση σιτοκαλαμιών!

Ο ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κάλεσε για μία ακόμη φορά τους αγρότες να τηρούν τους κανονισμούς, να ζητούν άδεια και να μη δρουν αυτόβουλα, εξηγώντας πως είναι αδύνατο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου οι πυρκαγιές είναι αυξημένες, να μπορεί η Πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκριθεί.

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει φέτος η Πυροσβεστική στη Θεσσαλία, υποστήριξε πως είναι σαφώς καλύτερα, αν και παρουσιάζονται ελλείψεις σε εναέρια μέσα και προσωπικό, ενώ ζήτημα υπάρχει και με παλαιάς τεχνολογίας πυροσβεστικά οχήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και υποστράτηγος Βορείου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Δημοσθέης Αναγνωστάκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις