ΛΑΡΙΣΑ

Έκτακτη γενική συνέλευση για τους Λαρισαίους δασκάλους – Η κυβέρνηση θέλει κακοπληρωμένους και εξαντλημένους εκπαιδευτικούς

Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «Κων. Κούμας» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 21  Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Ηπείρου 34)

Σε σχετική ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: “Είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει λάβει υπόψη του τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Το μόνο που επιδιώκει είναι η συναίνεση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας στις αντιεκπαιδευτικές της πολιτικές, για την προώθηση των επιλογών της κυβέρνησης με “μεταρρυθμίσεις” που υλοποιούν δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Η κατεύθυνση για «ορθολογική» διαχείριση υλικών και ανθρώπινων πόρων είναι επίσημη κυβερνητική πολιτική και μεταφράζεται σε λειτουργία των σχολείων σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, με μείωση προσωπικού και εργασιακή ευελιξία, ένταση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, κακοπληρωμένους και εξαντλημένους  εκπαιδευτικούς.

Όλα τα παραπάνω γίνονται εν μέσω των «διαπραγματεύσεων» της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για «κόφτη» διαρκείας και μετά το 2018, για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% που θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη του ήδη πενιχρού εισοδήματος των εργαζομένων.

Σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εργαζόμενους συνολικά επιβάλλεται η  διαμόρφωση ενός πανεκπαιδευτικού συντονισμού καθώς κι ενός διευρυμένου μετώπου για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των  εργαζομένων και των ανέργων και την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και μνημονιακών πολιτικών με έμφαση, από την πλευρά μας, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις