Μπαργιώτας: “Το θέμα δεν είναι πότε θα ενταχθώ κάπου”

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 16:56

«Το θέμα δεν είναι πότε θα ενταχθώ κάπου. Η αγωνία μου και ο λόγος που ξεκίνησα όλη αυτή τη διαδικασία,που δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε ανώδυνη, είναι γιατί πραγματικά πιστεύω στην αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός νέου μεγάλου χώρου στην κεντροαριστερά που θα βοηθήσει το πολιτικό σύστημα να εξισορροπήσει και να δημιουργήσει τις συνθήκες, για να βγει η χώρα από την κρίση. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την επάνοδο ανθρώπων με μεταρρυθμιστικό έργο και αποτύπωμα, όπως ο κ. Ραγκούσης και η κα Διαμαντοπούλου.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει,όμως, να γίνουν δύο πόλοι και όλες οι δυνάμεις να συγκλίνουν στον ίδιο ρου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη,όπως διαμορφώνεται σήμερα, είναι ένα οργανωτικό σχήμα που μπορεί να παίξει ένα μεταβατικό ρόλο. Πρέπει να σταματήσει,όμως, η πολυδιάσπαση του χώρου και να υποταχθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες»τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας, σε συνέντευξή τουστον κ. Πέτρο Κουσουλό στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα λάθη του Ποταμιού που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί, τονίζοντας ότι «Το Ποτάμι απέτυχε να επιτύχει του στόχους που έθεσε στο ιδρυτικό συνέδριο στο Λαύριο με αποτέλεσμα πολλά στελέχη να έχουν φύγει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την μεριά του πιστώνεται την ίδρυση ενός κινήματος και ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, που όμως στην πορεία πήρε χαρακτηριστικά αρχηγικού κόμματος, καθώς ο αρχηγός και μια μικρή ομάδα έπαιρναν τις αποφάσεις και «έτρεχαν» το κόμμα. Αυτοί, λοιπόν, χρεώνονται και την πορεία.

Αν και ευθύνες σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι όσοι  εμπλακήκαμε στο κόμμα. Όσο μεγαλύτερη όμως είναι η εμπλοκή στη διοίκηση ενός κόμματος ή οργανισμού τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη για την πορεία του. Όσον αφορά τις συζητήσεις που ναυάγησαν μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, από την μεριά του Ποταμιού δεν καταγράφηκε καθαρά η πολιτική του βούληση να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία. Η επιδίωξη του ήταν να πορευθεί μόνο του αφήνοντας ταυτόχρονα όλες τις πόρτες ανοιχτές, κάτι που θεωρώ πως δεν είναι πολιτική».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ