ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ποδαρικό με νίκη στο 2017 για την ΑΕΛ – Με ανατροπή και δέκα παίκτες κέρδισε 2-1 τη Βέροια (video)

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ πάει… φουλ για μία άσχημη ήττα, μπήκε μέσα ο Γκαγιέχο και άλλαξε την εικόνα των «βυσσινί», οι οποίοι πήραν την εντός έδρας νίκη με 2 – 1 και ανατροπή απέναντι στη Βέροια!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν σε μία σημαντική νίκη και να κόψουν και τρεις βαθμούς από τη Βέροια. Η οποία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 45+11′ με τον Κάλβο, ενώ για την ΑΕΛ ισοφάρισε στο 54′ ο Γκαγιέχο. Την ανατροπή ολοκλήρωσε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ναζλίδης. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι «βυσσινί» λόγω αποβολής του Ντοντό στο 60′.

Έτσι ξεκίνησαν

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοβ στο τέρμα, Φάρκας και Γκόλια στο μπακ, Ρέντζα στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μονιάκη στο δεξί και αρχηγός σήμερα, αμυντικά χαφ οι Φατιόν και Μασαλέσα, αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ντοντό, δεξιά ο Ντέλετιτς, στον άξονα ο Ικαούνιεκς και ως σέντερ φορ ο Ναζλίδης.

Για την Βέροια κάτω από τα γκολπόστ ο Καντιμοίρης, δίδυμο σέντερ μπακ οι Ασίγκμπα και Καλί, αριστερά στην άμυνα ο Χαροντάκης, δεξιά ο Μαλόν, αμυντικά χαφ οι Λινάρδος και Μπαλάφας, μπροστά τους και από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Κάλβο, Άρτσε και Σαρπόνγκ, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Καπετάνος.

Ξεκίνησε με… διακοπή

Καλά καλά δεν πρόλαβε να γίνει η… σέντρα και το παιχνίδι διακόπηκε! Οι φίλοι της ΑΕΛ άναψαν κάποια καπνογόνα, όμως η υγρασία… καθήλωσε τον καπνό στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής διέταξε να σταματήσει το ματς.

Πέρασαν πάνω από δέκα λεπτά και ο διαιτητής, πήρε τους βοηθούς του και τον 4ο διαιτητή και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Με μόλις ένα λεπτό κανονικής ροής αγώνα. Εν τέλει το ματς ξεκίνησε και πάλι με… δεκαέξι λεπτά καθυστέρηση.

Ματς για την… Βέροια

Η ΑΕΛ είχε την κατοχή, όμως είχε και ένα μεγάλο πρόβλημα. Κακή ανάπτυξη. Πολλά λάθη που δεν την άφηναν να κυκλοφορήσει τη μπάλα σωστά και σχεδόν… καθόλου φάσεις. Κάτι που διορθώθηκε για ένα δεκάλεπτο, όταν ο Μασαλέσα ανέβασε την απόδοσή του μετά το 35′.

Σε εκείνο το διάστημα οι «βυσσινί» δημιούργησαν την μεγάλη τους ευκαιρία. Στο 44′ σε μία επίθεση από αριστερά, ο Ντέλετιτς έβγαλε στον Ντοντό και αυτός έδωσε και πάλι τη μπάλα στον συμπαίκτη του όταν αυτός πάτησε περιοχή και αριστερά, έκανε το σουτ, όμως ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Για να φτάσουμε στο 45+11′ όταν οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την… «ανομβρία» τους στο παιχνίδι. Ο Άρτσε πήρε τη μπάλα στο κέντρο, προχώρησε, έβγαλε αριστερά για τον Κάλβο, ο οποίος σύγκλινε στη περιοχή με αντίπαλο τον Γκόλια, σούταρε και σκόραρε για το 0 – 1. Σε μία φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ για το οποίο ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, αλλά ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το ‘ψαξε και το… βρήκε

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΛ με δύο αλλαγές και άλλο σύστημα. Με 4 – 4 – 3 τον Φατιόν στα μπακ και τους Γκαγιέχο και Κουτσινικούλη στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη απείλησαν στο 48ο λεπτό. Ο Γκαγιέχο από τα δεξιά πήρε τη μπάλα, σούταρε έξω από τη περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας.

Ενώ στο 54′ ο ίδιος παίκτης έκανε την… διαφορά. Ο Ρέντζας από τα δεξιά σέντραρε, ο Γκαγιέχο ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Καντιμοίρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1 – 1.

Ενώ ο «δάσκαλος» έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 57′! Από τα δεξιά έκανε τη σέντρα – σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά τα κατάφερε!

Και ενώ όλα πήγαιναν σωστά και φαινόταν πως η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι, ήρθε το 60ό λεπτό για να έχουμε σημαντικές αλλαγές. Καθώς ο Ντοντό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Κάπως έτσι οι «βυσσινί» έχασαν τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα να μην απειλούν αισθητά. Αντίθετα η Βέροια έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 76′ όταν ο Λινάρδος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ και άουτ.

Και ενώ είχαμε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο… «άφαντος» μέχρι τότε Ναζλίδης… φανερώθηκε. Πήρε τη μπάλα από τα δεξιά μπήκε περιοχή, πέρασε τον Χαροντάκη και αυτός τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και δεν αστόχησε κάνοντας το 2 – 1!

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε και η ΑΕΛ πανηγύρισε μία πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη με τελικό σκορ το 2 – 1.

Ο καλός

Ο Ισπανός… «δάσκαλος» Γκαγιέχο. Άραξε τη ροή του παιχνιδιού και σκόραρε και δοκάρι είχε. Τα είχε όλα και ήταν σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη.

Δε μας άρεσε

Η αδιαφορία του πρώτου ημιχρόνου. Σαν να μην είχαν καταλάβει οι ποδοσφαιριστές την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Και λίγο έλειψε να το πληρώσουν πολύ ακριβά.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Φάρκας, Γκόλιας (46′ Γκαγιέχο), Ρέντζας, Μονιάκης, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικαούνιεκς (46′ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης (88′ Τικίτο).

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (79′ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρτσε, Σαρπόνγκ (63′ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες