Να καλυφθούν τα κενά ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Οκτωβρίου 2016, 08:27

Με επιστολή τους στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Η  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας ζητά την κάλυψη των κενών στα σχολεία με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ αναφέρονται και στο θέμα του 4ου ΕΠΑΛ και το προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας μετά από τη σύσκεψη που προηγήθηκε με τους συλλόγους γονέων σας υποβάλλουμε τα αιτήματα των γονέων και απαιτούμε άμεσα απαντήσεις και λύσεις σε αυτά.
ΖΗΤΟΥΜΕ
-Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στην Ειδική Αγωγή όπου τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι τεράστια. Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Γιάννουλη με 90 μαθητές δεν έχει προσληφθεί ακόμη ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
-20 μαθητές ανά τμήμα, όπως επιτάσσει και η παιδαγωγική επιστήμη, όχι στα υπερπληθή τμήματα.

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων. Να δίνονται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους τα ξενόγλωσσα βιβλία στο Λύκειο , και να μην επιβαρύνονται οι γονείς όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
-Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.
– Να λειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για ελάχιστο αριθμό μαθητών. Το ίδιο και στα Γενικά Λύκεια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού. Nα μη γίνει μεταφορά τομέων από το 4ο ΕΠΑΛ.
– Να δοθούν άμεσα τα βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης.
-Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές.
– Να γίνει άμεσα η μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της βιοχημείας.”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ